kort och gott, Jenny

Fredag

Kategori: Allmänt

Nytt utseende (igen!)! Jag vet jag vet, men ja blir så lätt uttråkad och dessutom kändes det som att Marilyn saknades lite. Hade alltid henne förr så det var på sin plats att införa henne igen. (She's so hot! eller var...). En kvinna med ett gudomligt och i allra högsta grad avundsvärt utseende med en intressant och tragisk livshistoria. Förebild? Kanske det, men i vilket fall som helst är hon en ikon.
Idag har jag nästan inte gjort nånting vettigt överhuvudtaget! Jag har iof städat lite, och kollat igenom veckans alla anteckningar från anatomin (men jag kan inte påstå att ngt egentligen har fastnat. PANIK!), och sen bestämde jag och bästaste Emelie att vi skulle ta en liten löpis på Galgberget, så okej då, helt oproduktiv har jag väl inte varit. Men mkt tid har gått åt till Facebook:ande och annat krimskrams. Men det handlar väl om att man har för stora krav på sig själv.
Imorrn är det BP på morgonen som gäller, sen bär det av till hemstaden och släktkalas och annat skoj. Ser riktigt fram emot att komma "hem"...
Länge leve höstens färgfyrverkeri!!

23 år och 15 timmar

Kategori: Allmänt

Japp, så länge har jag andats denna luften på våran jord, eller i vår atmosfär. Beroende på vad man föredrar.
Igår, mina damer och herrar, var det fröken Nilssons födelsedag. Och vilken födelsedag sedan!
Jag kan utan att överdriva säga att det var den bästa jag haft under mina 23 levnadsår! Sicket äventyr!
Klockan 11:00 ledde jag mitt Bpdy Pump- pass på gymet med ett gäng glada, entusiastiska och energiska deltagare! Det var full rulle och ett bra drag i salen. Så med en sådan start på dagen kunde det inte bli bättre. Efter att sedan ha handlat och inlett städningen inför kvällens gallej, står jag i full städutrustning när det ringer på ytterdörren. Under dagen har de flesta av mina vänner hört av sig på sms eller via telefonen, och av mina vänner från GBG har jag fått hjärtliga gratulationer och önskan om en trevlig kväll i Halmstad. Förstå min totala förvåning när två av mina närmaste och äldsta vänner står utanför dörren och ropar "GRATTIS!!!"
En underbar överraskning som bara var början på denna kanonafton. Sedan kom min kära väninna härifrån Halmstad med räkor å vin som vi smaskade på och därefter dök gästerna upp en efter en.
Mycket vin och skratt senare gick vi ner för att göra stan.
Jackorna lämnades på Mårtenson's där det också blev premiärshot (tequila bevare mig!) för att kickstarta klubbnatten. Därefter skutta vi iväg t Morfars för att mjukstarta i mer loungemiljö. Uppvärmning till massa goa klassiker och total eufori till Mickel J, för att sedan återvända till Mårtenson's för att skaka de håriga hela natten lång.
Det blev en kanonkväll, den roligaste på länge, och jag har under hela dan fått små lyckorus när jag tänker tillbaka.
Jag har verkligen världens underbaraste vänner... Det kan ingen slå!
(...bilder kommer senare)

Soffpotatis?

Kategori: Allmänt

Det är grått. Fruktansvärt grått ute. Men det är inget hinder vill jag lova. Jag har MÄNGDERS grejer jag skall göra idag.
För det första skall tvätten hämtas upp. Finns det en bättre känsla av tillfredsställelse än när man skördar efter hårt arbete? (hur jobbigt det nu är att slänga in lite textil i en maskin och trycka på start, haha...) Därefter skall jag öva och öva in ett par till åtar till Body Pumpen imorrn. Det är ett tufft men grymt motiverande pass denna gången. Halleluja!
Och sist men inte minst så skall jag iväg på veckans andra simpass med klassen. Från 14- 16 skall vi gå igenom ett antal simsätt och jag och min kompanjon har hand om ryggsim. Kanske blir det ett par extra längder om jag orkar med efter lektionen...
Och imorrn väntar då dagen D, my B-day of course! WOHO!
Hela 23 har jag hunnit med att fylla och detta skall firas med.... Ja, just det. Jag har nog aldrig varit så bortkommen inför en födelsedag kan jag lova. Hela veckan har jag t o m fått påminna mig själv om det. Såpass laddad är jag, haha!
Nä men det skall bli lite gallej här hos mig på kvällen, men annars är det inget annat som skall göras. 23 är ju ungefär som höstlovet, ganska okej men inget mer än en bonus i det vardagliga skolarbetet(om man nu går i skolan för som arbetare har man ju inga sådana trevligheter. Om man nu inte jobbar som lärare... hehe)
Sen har jag bestämt mig för att en gång för alla lägga in en extra växel i träningen. Nu har det gått på halvfart rätt länge och därmed har inga större förändringar skett. Så in med bättre kort och mer, planerad träning, och ut med godis och andra sockerfällor. Så får vi ser hur det ser ut till jul...
Ciao!!! så länge...

Rysk roulette

Kategori: Allmänt

Rihanna har nu släppt sin efterlängtade nya singel från det kommande albumet, och DAMN! sicken power det är!
För det första är det en ballad(!) vilket inte är det vanligaste draget att göra när man släpper nytt, men i detta fallet gör det absolut ingenting, för musiken och texten har en sådan punch-line att det slår det mesta skräp man annars hör. För det andra står det klart att denna är tillägnad en viss ex-pojkvän... U go girl!


Take a breath, take it deep
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take a gun, and count to three
I’m sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

 


And you can see my heart beating
You can see it through my chest
And I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must must pass this test
So just pull the trigger

 

Say a prayer to yourself
He says close your eyes
Sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he’s here means he’s never lost

 

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
And I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must must pass this test
So just pull the trigger

 

As my life flashes before my eyes
I’m wondering will I ever see another sunrise?
So many won’t get the chance to say goodbye
But it’s too late too pick up the value of my life

 

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
And I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must must pass this test
So just pull the trigger

It's over..!

Kategori: Allmänt

För denna veckan iaf!
Sitter nu hemma framför TV'n och laddar inför mys med Idol som självklart har Michael Jackson-tema denna afton.
Vad kan jag säga? He's simply the best...
Själv har jag ju som inlägget antyder, precis avslutat min första praktikvecka på idrottsinriktningen. Riktigt kul, trots en tuff start då bakfyllan efter avslutningsfesten på söndagen satte sina spår.
Man blir trött av att praktisera! Varje kväll har jag stupat isäng, totalt utmattad och somnat lika snabbt. Det har varit mycket nya intryck men också riktigt riktigt trevligt denan gången.
Onsdagen bjöd även den på MJ i mängder då jag hade premiär för min dansklass med just MJ- moves. Can't never get enough!

Nu skall jag återgå till Idol och mys.
Puss på er!

En lärarpraktikants bekännelser.

Kategori: Allmänt

Timmarna seeegar sig verkligen fram.
Jag är på plats på min VFU- skola. Totalt kaos är den rätta beskrivningen! Folk överallt. Gälla skrik. Ohyfsade, oartiga, respektlösa jävla skitungar rent ut sagt. Som tur är slipper jag hålla i något särskilt denna vecka. Är dessutom bakis och eländig efter gårdagens bravader iom säsongsavslutningen på Liseberg. Jäklar vilket drag det var och flash mob'en á la Thriller blev en succé!
Runt 40 gastar intog dansgolvet klockan 00:00 för att skaka de lurviga till MJ's Thriller med fullvärdig koregrafi. Ska se om jag kan få tag på nån video som ja kan ladda upp. Kul var det iaf!
Därmed mår jag också som jag förtjänar. Fy attans! 4 timmar sömn och sen pang på till praktiken. Men sen är det ju bara avslutningsfest en gång per år...
Åter till mina "underbara" elever.
Tingeling!

Grand finale.

Kategori: Allmänt

Som en kollega å vän skrev i sin blogg... "Sommaren är verkligen slut från och med idag."
Liseberg har säsongsfinal och det innebär att sommaren 2009 är officiellt slut. Vissa av affärerna i parken har redan fått vinter- och julkostym och kaninerna springer omkring i röda julkläder. En påminnelse om att Jesus födelsedag faktiskt bara är ungefär 2 1/2 månad bort. Vilket isig betyder lika lång tid, plus lite till, tills året är till enda. Vi måste alltså börja fundera, inet bara på dessa eländiga och alltid lika kluriga julklappar, utan hur vi skall fira av det gångna året och glädjas åt det kommande.(!)
WHAT THE FUCK!!! Vart tog året vägen?!
Jag fattar verkligen ingenting. Hur i hel***e lyckades jag springa förbi ett helt jä**a år?!
För visst känns det som att året bara har sprungit iväg?
Äntligen lyckades USA få en svart president, vilket har lyft dem ett par decennier från medeltiden. Grattis är väl på sin plats!
Hela världen lyckades hamna i en stor ekonomisk kris som fick oss alla att begrunda våra olika val och prioriteringar. Såväl på personligt plan som lands- och världsligt.
Men bland de största händelserna finner vi ju våra förluster av stora stjärnor. Patrick Swayze, aka Johnny Castle, somnade in för inte så länge sedan efter en lång tids kamp emot cancer och en hel värld drog fram sina gamla VHS- band eller DVD och såg Dirty Dancing om och om igen som hyllning.
Men för mig var bortgången av Michael Jackson, the King of Pop, det som har satte mest avtryck på 2009. Den 25 juni rappporterade alla nyhetskanaler, tidningar och radio att den 50- åriga megastjärnan lämnat detta jordeliv efter en hjärtattack som följd av en överdos. May he rest in peace...
Så visst har det hänt en del. Fast jag mest känner att allt bara rusat förbi och jag stått vid sidan om och sett allt på håll.
Men än är inte året slut! Ikväll är det avslutningsfest på schemat med en STOR överraskning för alla medverkande vid den stora festen i Lisebergshallen.
Hehe... Nu blev ni allt nyfikna va?! Men ack, ni får allt hålla er. Jag skriver mer om det  imorrn.
Tills dess..
Tingeling!

Hot hot hot, or Not not not?

Kategori: Allmänt

Lunch på stan.
Lite 80-tals spaning bland klädesbutikerna.
Inhandling av "Ventilluftningsnyckel". (Många vuxenpoäng där!)
Nu sitter jag dock olycklig över att det inte fungerar.
Har levt i en kall lägenhet under 2 års tid nu och hela tiden har jag trott att det berott på att jag inte luftat dessa eländiga elementen. Men icke då! Lika jävla kallt ändå... Grrrrhhh!
Så nu blir jag nog tvungen att ringa min hyresvärd iaf. Jaja... Fröken Duktig kanske är lite hjälplös ibland ändå, haha!

KLART!!!

Kategori: Allmänt

Nu är designen klar!
Just lovin it!
Skall plugga å vara produktiv idag så det blir nog inte så mkt mer produktivt här idag.
Enjoy!

Psst...

Kategori: Allmänt

Det är min namnsdag idag. Eller ja, är i ungefär 14 minuter till. Grattis grattis till mig själv!

Vardagsbestyr

Kategori: Allmänt

Borde kanske börja skriva om lite mer uppiggande saker nu. Man kan ju inte hänga läpp hela tiden.
Mamsen kämpar på iaf. Ligger hemma på soffan och får fotmassage och servning av sin dotter hela tiden. Och jag gör det så gärna. Folk strömmar från höger och vänster, så det känns nästan som man skulle kunna öppna café! Va sägs om hembakad kanellängd, kladdkaka med hallongrädde, grova scones eller kanske bara ett par hallongrottor? De ni, det är inte dåliga grejer. Jag kan om jag bara vill, haha!
Så vad händer idag?
Jag skall tyvärr ner till Halmstad ikväll. Har lite skola, en tenta å lite annat grejs som måste fixas. De tar emot litegrann eftersom jag helst vill vara här hemma å hålla ett öga på mor, men men.. Life goes on, brutalt men sant.
Sen måste jag börja leta efter ngt hett att ha på mig på avslutningsfesten på söndag. Den närmar sig med stormsteg! Kan inte fatta att det redan är slut på säsong 2009. Hur fort går inte tiden egentligen?!?! Så vad skall man hitta på?
Kanske ngt av dessa kreationer. Vad tror ni?

En solig höstdag.

Kategori: Allmänt

Som sagt. Verkligheten fortsätter.
Vart inne i den stora staden idag och lämnat böcker. Lånat böcker. Besökt apoteket och suckat över alla fina höstkläder jag inte har råd med.
Varför är det alltid så att man hittar så mkt fint när man inte har möjlighet att köpa det? Varför?
Men! Jag har snart råd. Pratade med CSN idag och pengarna ligger och väntar. Skall bara skicka in studieförsäkran först. Ja, jag vet att jag är sent ute. Men bättre sent än aldrig, eller hur? Haha! Så kanske blir det en ny jacka i år. Borde ju iof spara, men va fan! Behöver rå om mig själv lite tycker jag. Vill iof bjuda mor på någon form av spa- behandling, så det skall jag kolla upp först.
Mycket att fundera på.
Nu väntar spisen och middagskapande...

Framåt.

Kategori: Allmänt

Tiden går så fort.
Helgen är redan över, mamma är hemma igen och livet fortsätter... framåt.
På en vecka har livet fått en tvär vändning. Än så länge vet ingen ifall det är åt det negativa hållet, men vi håller alla tummar för att det bara blir bättre från och med nu.
Trots detta har jag haft en fantastisk helg på jobbet. Som jag har skrattat! Vilka underbara människor jag arbetar ihop med. Dessutom var Jenny här i fredags å höll mig sällskap. God mat, vin och godis och långa samtal långt inpå natten både värmer och roar.
Jag är så oerhört tacksam över alla som har hört av sig, lyssnat och skänkt mig och min familj en tanke. Allt blir så mycket enklare med er hjälp, minsta lilla.
Livet fortsätter trots allt framåt. Fast det fr en tid står het stilla för mig, så rör sig alla andra i sin egen takt. Man måste fortsätta.
För min del betyder det biblioteket hela veckan, då jag har en tenta på lördag. Så vill ni grabba tag i mig, så finner ni mig på pedagogen.
Tingeling så länge!

Cancer.

Kategori: Mamma

Cancer.
Ett ord med mycket laddning.
Just nu hatar jag det.
Alla som säger det till mig har en ledsam blick och använder dova tonarter. Inget positivt alls.
Och hur skulle det kunna vara det? För det mesta betyder det sorg, smärta, tårar, många och långa sjukhusvistelser, och framför allt, död.

Döden, är om inte ett ännu mer laddat ord.
Det enda vi är riktigt säkra på att vi faktiskt kommer att uppleva under vår livstid. Vi vet bara inte när det kommer att ske.
Det är ännu ovisst om cancer och död har inlett en relation, men vad jag vet just nu, det är att min mamma är sjuk.
Hon blev i fredags inlagd med magsmärtor som både hon och personalen trodde kunde bero på blindtarmen. Efter skiktröntgen såg man att det rörde sig om en stor cysta som såg ut att sitta på en av äggstockarna. Hon blev därefter förflyttad på söndagen till Salhgrenskas gynokologiska avdelning där de förberedde för operation. I tisdags eftermiddag satte de igång men upptäckte då att det inte rörde sig om en cysta på äggstocken, utan en tumör på tjocktarmen. Det visade sig också finnas två mindre på en annan del av tarmen. Dessa togs bort tillsammans med en del av tarmen, plus blindtarmen och äggstockarna.
Mamma mår bra efter omständigheterna. Hon är pigg och alert och tillsammans förbereder vi oss med familjen, på framtiden.
Provsvaren kommer i nästa vecka, så det bli en tids väntan. Hon får dock komma hem på måndag vilket skall bli jätteskönt.
Vad som kommer att ske härnäst är ovisst. Tre omgångar cellgift är obligatoriskt oavsett vad svaren ger. Men skulle det visa sig att det rör sig om en mer aggressiv cancer, då har vi en tid av kämpande framför oss.
Jag är lessen att jag inte har hunnit höra av mig till alla nära och kära, men det har varit en väldigt tumult artad tid, denna korta vecka... Mycket har blivit annorlunda och det har och kommer att kräva en del förändringar i livet.
Jag hoppas bara på det bästa och tackar alla för era underbara hälsningar och erat enorma stöd.

Svart.

Kategori: Allmänt

Det går inte att förklara.
Det är en känsla man inte har någon relation till över huvud taget.
Det är en en overklighet som man trycker ifrån sig, som inte på något sätt får komma nära inpå.
Och så är den där. Nafsar i nacken, andas i ditt öra.
Du blundar hårt och önskar att det bara är en dröm. Då kommer tårarna och du får ett hårt slag i bakhuvudet.
Allt på en å samma gång.
Jag är så hjälplös.
Och jag hatar att inte ha någon kontroll.
Det finns inget jag kan göra som kan få saker och ting att bli som vanligt igen.
Aldrig.
Tårarna tar aldrig slut... Hur mycket tårar finns det samlat i en människa egentligen?