kort och gott, Jenny

and so was christmas over.

Kategori: Allmänt

Julskinka, sill, köttbullar, äggost, lussekatter, pepparkakor och julklappar. Å glögg. Å småkakor. Å vörtbröd...
Det var det gamla vanliga, men ändå så exotiska som dukades fram och spisades kring ett dinglande julbord med hela familjen samlad. Kanske har vi till och med startat en ny tradition när vi i år bestämde oss för att ta vårt pick och pack och samlas i vårt sommarhus ute på Rörö.
Det var kallt så in i Norden! men jisses så vackert!
Jag har aldrig sett ö´a på vintern innan, så det var även en ny upplevelse för mig. Trots den innan nämna kylan var naturupplevelsen något i hästväg, vilket ni kan beskåda här nedan, och man glömde snabbt bort smärtan och började istället myspysa i raggsockar.
I vår gamla vedspis som är placerad i köket, husets kärna, eldade vi med fulla krafter, vilket gav en lagom och mycket julig känsla.
Min älskade kom på julafton tillsammans med sin bror och hela familjen Nilsson tvingades prata utländska med ringande göteborsk dialekt. Till sköna skratt såklart!
Det var en underbar jul med många fina minnen för framtiden.
Hoppas ni hade det lika bra.

nyår.

Kategori: Allmänt

Som sagt är nyår snart här igen å det är dags att hitta the one dress! Som alltid, varje år.
Har du som jag lite smått beslutsångest, så tänkte jag ge lite tips såhär i jul/nyårsstressen.
Från VILA...
Från BikBok...
Och slutligen, den alltid så trygga HM...

Musikhjälpen.

Kategori: Allmänt

Har varit i Sthlm och tillbaka. SIsta skolveckan för 2010 hägrar. Musikhjälpen 2010 är inne på sista dygnet.
Tiden går fort, ibland för fort.
Jag har fortfarande förra nyår färskt i minnet och nu är det dags att planera för kommande som troligen blir middag med tillbehör i la casa Duma/Nilsson. Tre-rätters å annat mums mums.
Jag satt tidigare idag å kollade på bland annat Ametists reportage ifrån Moldavien i samband med Musikhjälpen. Och jag kan inte med ord göra känslan rättvisa. Det var som att få ett hårt slag i ansiktet som både straffade och öppnade upp ögonen. Hur i helvete bortskämda är inte vi som sitter och klagar över lösa trådar på vår 5011e t-shirt som vi köpte igår medan det finns barn som med nöd och näppe överlevt att bli skördade på sina organ därför att deras närmaste släktingar anser att de få pengar de får är värda mer än deras liv...
Jag skäms över att sitta och klaga på mina patetiska problem när jag har tak över huvudet, mat på bordet, en underbar familj och vänner och tusen tusen gånger där till.
Snälla snälla snälla öppna era hjärtat och ögon och skänk så lite som 50 spänn för att göra livet enklare för ett eller flera barn som varje dag får kämpa med de fruktansvärda upplevelserna de har fått stå ut med... Ingen, absolut ingen skall få leva med de minnena. Gör skillnad i era egna patetiska, egentligen bekymmersfria liv.

VILL HAAAAAA!!!

Kategori: Allmänt

Jag döööör!
Jag drömmer t o m om dem...
*suck*
Kära Tomten, kan jag få dem i ett paket vid sängkanten innan torsdagen den 9 dec så att jag kan vara fiieerrccee i Sthlm? Snääällaaaaaaaaa...

önskelista.

Kategori: Allmänt

I och med julen så kommer ju rätt otvingat alla önskelistor fram. trots att man är "vuxen" är det en del av julen i vårt nu mera väldigt kommersiella samhälle. Och det jag nu kommer skriva kommer låta väldigt klyschigt, men jag tycker faktiskt att dte är roligare att ge än att få. Visst är det jättekul med överraskningar, men känslan att få glädja nån är lika go som värsta adrenalinkicken!!
Men om jag ändå skall önska mig något kan man finna inspriration här...