kort och gott, Jenny

Dagens aktivitet... Två timmar fotboll, in...

Kategori: Allmänt

bild0037 (MMS)

Dagens aktivitet... Två timmar fotboll, inte illa pinkat;-)

Mums mums!!!

Kategori: Allmänt

Sitter denna onsdagen och funderar på ifall ljuset i tunneln är nära eller inte?
Åh nej nej!! Jag är inte självmordsbenägen!! Tvärtom! Saker och ting börjar betas av i skolan och det betyder också att snart är mitt 3e år på lärarutbildningen också till ända (enda? kan aldrig lära mig när man använder vad...). Mer än halva tiden avklarad, WOHO! The light in the tunnel is near!I helgen var det premiär för Lisebergs säsong 2010. För mig betydde det att jag stämplade in för 6e året i rad, OCH att jag skulle börja jobba med en ny befattning. Underbart, smått förvirrande och en enorm känsla av att komma hem. Med dessa ord sammanfattar jag det hela rätt bra tycker jag.
Min underbara vän Emelie bjöd mig på en superdupermega-god sallad förra veckan, så jag bestämde mig för att göra ett försök idag. Och DAMN! va god den blev.... Mums mums!
° Matvete
° Skivad morot (använd osthyvel)
° Rödlök
° Gurka
° Vitlöksfräst zucchini
° Fetaost
° Soltorkade tomater
° Olja och balsamvinäger
° Salt och peppar
=
Magnifico!!!

Fredagen i sin helhet.

Kategori: Allmänt

PENGAR!!!
En students heligaste dag, den 25 (eller närmaste vardagen då detta är på en helgdag...) Då man slänger sig på knäna och prisar gudarna (CSN...) och bryr sig inte om något annat än att ha med sig VISA- kortet ner på stan! (skit i att du har på dig dina smutsiga 10-år-gamla mysbrallor, du kan ju köpa nya...!)
Ett stycke skor är inhandlat. Mycket nöjd måste jag säga.

...nu är det bara jag och 75% av hela Sveriges kvinnliga befolkning som har dom. HURRRA!!
Och så bidde det movienight in la casa Nilsson tillsammans med mossan som är nyss hemkommen från sjukan. En liten infektion satte stopp för denna omgången cellgift, så det blev istället övernattning med massa provtagning. Så vi myste till det här ikväll med godis å film. Å ett gott skratt fick vi! Couples retreat rekomenderas varmt.
Och imorrn slår Liseberg upp dörrarna för säsong 2010! Kom å lek vettja!
Shululu!

Jag kommer från främmande vidder....

Kategori: Allmänt

Eller ja, främmande är de väl inte. Snarare ett andra hem som snart blir mitt hela hem. Jag pratar förstås om Helsingborg. Denna lilla pärla i Skånes åkerbeklädda landskap. Har vart å myst med min älskling och är nu påväg upp mot Halmstad igen. Där väntar ännu ett meningslöst seminarium, men efter det... Då smäller det!
Packa, hem till Götet, Kick- off! med jobbet och allt vad det innebär, hehe. Så helt fy skam är inte denna dagen trots allt.
Jo just det ja. Så sitter jag å fördjupar mig i Volleybollens underbara sfär. Hemtenta med allt vad baggerslag och rotationsordning innebär.
Lite dagens för att fylla ut detta inlägg, så att n också har ngt intelligensbefriat men stiimulerande att läsa...
Låt: Adam Lambert- 4 your enteriment
Dryck: Kaffe? Öl? eller kanske både och...
Klädesplagg: Skinnjackan (funkar i i alla väder och i alla lägen)
Ringsignal: Sin with Sebastian- Shut up! (and sleep with me) 90tals nostalgi
Frukt: Mango.. mmmh
Resealt: Får nog välja tåg eftersom det toppar min statistik
Glädjepiller: Små söta barn som sjunger falskt till olika melodifestivallåtar som de inte kan texten på men egentligen hittar på så mycket bättre alternativ själva

Fett flääshigt!

Kategori: Allmänt

Hemkommen efter en kort men intensiv och rolig dag, eller dygn i den riktiga storstaden (Sveriges egentliga huvudstad...:P ) Gôôôteborrrg!
Igår lyckades jag med att 1) skriva tenta i fysiologi (hur den gick är fortfarande ett mysterium)... 2) Köra mitt sista vanliga Pump-pass på lördag, (hoppas hoppas att det blir ngt extra inhopp i veckan snart)... 3) ta en fika/fönstershopping- runda med min pärla Emelie och 4) åka till min födelseort, Swedens frontpage och myspysa med mamsen. Det kallar jag en effektiv dag.
Denna söndag har spenderats på mitt andra jobb på den där nöjesparken med de fluffiga djuren som barn gillar att krama. Utbildning, vilket innebär ordningsregler och dribblande av teaterövningar hit och dit. Alot to learn, men fett flääshigt, som LAF så klokt skulle ha sagt.
Ännu en vecka påbörjas imorrn i la school. Fotboll, simning, seminarier, PBL-projekt och några totalt onödiga föreläsningar. 300 % helt enkelt.. inga problem. Eller?
Nä inte om man jämför med alla som sitter fast på olika semesterorter och "tvingas" beställa ännu en extra Margarita ännu en dag på stranden. Dom har det jobbigt dom.
Men varför skall vi klaga? Hur var det nu dinosaurierna dog igen? Solsting?

16 april

Kategori: Allmänt

Vet inte riktigt vad ja skall skriva här. Dagarna går i sävlig takt. Imorrn är det omtenta i fysiologi, som jag verkligen verkligen hoppas att ja sätter! Har så mycket i skolan nu att ja inte orkar ha mer efter mig.
Så fram tills den är gjord så är det inga speciella saker som är viktiga att ta upp. Ser dock fram emot söndagen när det vankas utbildnings-dag på jobbet. Det som involverar gröna, fluffiga, kramvänliga djur ;) hehe...

Rullevi? GBG's nya stora "turistmagnet" ;-)

Kategori: Allmänt

bild0032 (MMS)

...

Min luft, mat, mitt vatten å min framtid.....

Kategori: Allmänt

bild0031 (MMS)

Min luft, mat, mitt vatten å min framtid... Fram tills på lördag iaf!

Sold Out!!

Kategori: Allmänt

Nu skall här vårstädas!!
Du kanske är behov av något av dessa, eller känner nån annan som är? ;)
Tryck på bilderna för att komma till annonserna.

Helgen som gick...

Kategori: Allmänt

9. El classico. och Polens president. Där har nu min helg i sin helhet.
Fredagen gick i softandets tecken med glass och å promenad i solen, följt av tre filmer och en påse chips. Vi startade med The Gamer där vi har hunken Gerald Butler i huvudrollen. Rätt ok film. Fick lite Tarantino- känsla då den var lite "annorlunda" i upplägget och, hur skall man säga, filmandet... Mycket kontraster, men klart sevärd.
Därefter blev det animationsfilmen 9. Helt underbar! Handlar om en liten tygdocka som vaknar upp i samma rum som sin skapare som ligger död på golvet. Världen utanför är nedbombad och ödelagd men det finns monster där ute som ställer till med besvär för honom och hans vänner. Fantastisk!
Sen avslutades det med Surrogates... Och den tänker ja inte ens skriva något om för det är den inte värd.
Lördagen, El Classico. Fotboll existerar även utan Zlatan Sverige. Faktiskt...
Söndag. Volleybollmatch i Ängelholm. Damernas första finalmatch mellan Engelholm (jo de heter så, inte med Ä...) och Katrineholm. Riktigt kul, men man kan summera detta med att säga- ben ben ben och åter BEN!!! Dessa kvinnor är typ 1,80 långa i genomsnitt och består till 80 % av ben! Så alla män där ute, börja kolla på Volleyboll för damer så skall ni få erat ben-behov mättat ;)
Och såklart Polens Presidents död. jag säger bara korruption. Så återkommer ja på den punkten när ja fått mer kött på benen. (korruption korruption korruption...)

Dance your... MIND off!!

Kategori: Allmänt

Nu börjar det verkligen att klia i den gamla danstarmen, haha! SHIT! Det var längesedan jag ville sätta högsta volym på ett par goa R'nB låtar och bara låta kroppen följa basen. Vad är det då som fått mina gamla synder att väckas till liv? Step up 3D såklart! Surfade in på en annan bloggares sida och fick syn på trailern till denna 3e uppföljare på danssuccén. Handlingen är ju inte direkt Oscarmaterial, but who cares när dansen är lika med Gudabenådat!!
Nu måste jag bara få tag i låtarna och låta mig dras med in i en underbar sfär av dans dans dans!!

Och en ännu bättre avslutning...

Kategori: Allmänt

2 h simning med bland annat 1 kilometer klädsim och 2 h volleyboll... Det mina vänner, är en vanlig dag under min Högskoletid. Isn't life wonderful, say?Sitter i hemmets trygga vrå och smuttar på ett glas rött, lyssnar på gamla godingar som den här nedan och skall snart bege mig bort till en liten trevlig sammankomst med klassen. Våren har spelat en ljuvlig symfoni hela dagen och det börjar verkligen kännas att vintern har släppt sitt grepp för denna gången. Dock träffade jag Emelie på gymet som råkar riktigt illa ut med årets pollen. Hmm... Förra året fick jag en del känningar och det var både det ena och andra irriterande åkomma som medföljde detta. Hoppas hoppas att det bara var en engångsföreteelse.
Nä inget mer negativt, nu bara kul kul kuk! Ooops, där slant ja, hehe.

En mycket bra start på dagen, OCH mitt för...

Kategori: Allmänt

bild0029 (MMS)

En mycket bra start på dagen, OCH mitt första försök till att blogga med mobilen. High-tech varning!!

Längtan

Kategori: Allmänt

Idag när jag vaknade och  tittade ut genom fönstret sköljdes jag över av en enorm längtan efter sommarn och att få jobba(!). Eller hur? I know... Jobba? U crazy thing...
Men saken är den att mitt jobb (under sommaren) är såpass speciellt på alla sätt och vis att själva "jobbet", att gå upp 9 och hem klockan 18, är det mest banala och sekundära. Mina underbara kollegor är den stora magneten! Alla som har kännt mig utanför Liseberg vet hur jag på sätt och vis går in i en slags bubbla under sommaren. Man lever nästan ett annat liv. Sommarlivet... Och sedan denna glädje man sprider varje dag, det är få som får uppleva.
Nä, nu blir det countdown. 24e april slås dörrarna upp till sommarsäsongen 2010. Hjärtligt välkomna!

Swing it!

Kategori: Allmänt

MOVITS!
Fel del av gården

5 april

Kategori: Allmänt

Annandag påsk... Så var även denna helgen slut. 24:e gången gillt.
Det har vart en mysig helg hemma i Gôtlaborg. Påskmiddag med älsklingen och familjen följt av en skön fest i Änggården med blandad kompott folk. Igår var syrran här och hjälpte till att mumsa upp resterna av påskbordet och kvällen spenderades med mina underbara donnor @ Emmas place. I 17 år har jag känt dessa flickor. Vi har vuxit upp tillsammans och upplevt livets hittills alla både lyckliga och mörka stunder, faser och ögonblick. Och 17 år till lär det garanterat bli, eller 27, 37, 47 år! Så länge livet tillåter...
Idag blir det bara häng. Kolla in alla filmer och serier på TV och slösurfa. Kanske åker ja in ikväll och tar ett träningspass... bara kanske.
Ciao!

Glad påsk!

Kategori: Allmänt

Eller Jesu död och uppståndelse! Om man skall vara mer korrekt. Påsk är nog mer en efterkonstruktion av för att öka konsumtionen.
Långefredag idag. Förr i tiden en dag då tystnad, stillsamhet och eftertanke ägde rum. Alltså inget stoj å lek. Mamma har berättat hur hon dessa dagar verkligen leeed för att man inget fick göra å för att dagen var så seg!
Själv var jag i Copenhagen igår med kärleken. Inga affärer var öppna men det var skitsamma. Vi vandrade hela stan och kollade på byggnader och käkade mumsmums-hamburgare på nån cool restaurang. En helt underbar dag!
Men nu är det Götet som gäller. Som sagt.. Glad Jesu död och uppståndelse! hehe...
easter
easter by miss_salty featuring TopShop