kort och gott, Jenny

30 mars

Kategori: Allmänt

Min besöksstatistik är ungefär som mitt humör. Det går upp... och det går ner. Så går det upp... och ner igen.
Igår var mamma hos läkarn och fick reda på att behandlingen inte har hjälpt alls. Så nu är vi tillbaka på ruta ett. + - 0 så att säga. Kändes för jävligt. Varför tänker man. Om och om igen. Varför hon? Varför nu? Varför alls?
Det positiva är dock att läkarn sa att de nu skall sätta in e ny behandling som visat sig väldigt effektiv på just den här typen av cancer. Den är relativt ny och ger mer biverkningar. Men som mamma sa, då kasnke ja fakt får känna på hur det känns att ha cancer nu då. För hittills har det går väldigt smärtfritt. Händelselöst med smärtfritt. Så det blir nog en tuff vår, men förhoppningsvis så händer det något iaf.
A var här igår när mamma ringde och höll så hårt om mig efter att ja lagt på luren. Han är min klippa just nu. Älskar honom så det gör ont i mig! Äe så tacksam för att jag har träffat honom...
Nu skall ja krypa ner i soffan å kurera mig själv från alla baskilusker som härjar i min kropp...

Elände detta elände

Kategori: Allmänt

En olycka kommer sällan ensam, brukar man ju säga.
Är hemma i GBG men livet ä ringen fröjd för det. Den eländiga influensan jag drabbades av förra veckan har bytts ut mot en MEGA-förkylning som gör mig både hes och matt. *suck*
Just nu vill jag bara gå och lägga mig under täcket och inte vakna förrän kroppen är helt återställd (och kanske oxå vältränad och het...) haha! Tänk vad lätt det hade vart. Gå och lägga sig, knappa in en program som fixade allt som behövdes fixas. Somna och sedan vakna upp som en "ny människa". Affärsidé någon?

I'm Aliveeeeee!!!

Kategori: Allmänt

...eller ja, nästan iaf.
Efter hemkomst från Sälen, vilket tog tolv timmar med buss, huserade jag mig i söder hos älsklingen med hela mitt stora lass smutstvätt i två stora väskor. Tanken var en mysig övernattning å sen hemgång på måndagen, men ICKE! Influensaviruset högg sina långa smutsiga klor i mig och grävde sig allt djupare och djupare ner i mitt saftiga kött och lät mig glida in i en lång sömn som varade i tre dagar. Inte förrän idag, onsdag, kände jag mig någorlunda ok för att ta mig ur sängen och ta mig en titt utanför dörren för att införskaffa lite nytt syre.
Antingen är det för att man blir äldre, eller så var det "upplevelsen" i snöbivacken, eller så var det som sköterskan på sjukvårdsupplysningen sa; mini-svinis... men så här sjuk har ja då aldrig vart innan! EVER!

Så, som ni nu har förstått så var jag föregående vecka i Sälen. Stöten för att vara exakt, på s k Vinterutbildning med klassen. 6 fullspäckade dagar från 9 på morgonen - 17 på kvällen med längsskidor, utförsåkning, snowboard, snöbivacksbygge och annat smått och gott. Varje kväll runt nio satt man och somnade framför TV'n och bara längtade i säng. Vädret var exemplariskt de första dagarna. Sol och lite minusgrader gav både D- vitamin kick och solbränna. Solen höll i sig ända tills på torsdag då vi vaknade upp i s k snöbivacker, små rum eller hus man gräver i snödrivor uppe på fjället och sedan sover i (låter kanske kul men nej nej. Tänk er 8 timmars grävande i evighet där allt du har på dig blir pisseblött. Dessa kläder skall du sedan hänga på ryggsäcken och låta "frystorka". Världens dummaste uttryck ever! Skorna är lika blöta de och är därmed stelfrusna på morgonen när du skall upp, få igång lägret och sedan ta dig hem de 5 kilometrarna du gick dit, men nu med lite sömn i kroppen och kyla...).
Torsdagen gav oss snöoväder hela vägen tillbaka till vår stuga där vi alla däckade av total utmattning. Fredagen regnade men lördagen var fin igen med t o m plusgrader. Men då var alla så trötta efter den gångna veckan att allt man ville var att åka hem dagen efter.
Och nu ligger jag här nerbäddad med snuva och ömma muskler. Missar en hel veckan lektioner för att jag har blivit pissjuk. *suck*
Jaja, ja får återkomma när livsgnistan åter igen är tillbaka och livet ser lite ljusare ut.

Dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag är nu uppe i sälen och "roar" mig med en s k Vinterutbildning med skolan. Sista dagen idag, vilket är sååå skönt. Det har varit jättekul emellanåt med att få testa på både längdskidor, utför och även snowboard. Men vi hade även på schemat att ta oss upp till toppen av ett fjäll, gräva snöbivacker, eller "snögrottor" i 7 timmar och sen sova där. Nej, inte så roligt.
Men mer detaljer och annat smått och gott när jag kommer hem imorrn kväll.
Ciao!

Internationella kvinnodagen

Kategori: Allmänt

8 mars mina vänner... Är Internationella kvinnodagen. 2010.
Why?

Varför behöver vi en dag för att hylla det ena könet? Och om det nu skall handla om att jämställa, varför finns det inte en Internationell Mansdag? Är det för att kvinnan är nedtryckt? För att männen styr världen?
Snälla, ge er! Om det nånstans finns problem som handlar om att kvinnor eller en kvinna blir nedtryckt i något sammanhang idag, så är det för att VI tillåter det! Oavsett om du är en man eller kvinna, så är det ditt fel att sådant här fortfarande sker. Som kvinna, slå tillbaka! Ryt till! Anmäl. Be om mer lön. Gör vad som helst! Som man, tillåt inte andra män snacka skit, tafsa, sexuellt trakassera. Säg till för fan!
Vi har alla ansvar. Det handlar inte längre om att männen styr och ställer, nej nej. Det handlar om att vi tar ansvar för vad som händer våra medmänniskor, och hur vi väljer att bli behandlade.
Så inför en Internationell Mansdag för alla dem som ställer upp för sina medmänniskor så skall jag också fira den Internationella kvinnodagen. Men tills dess... nopp.

A firm but does not shape itself

Kategori: Allmänt

Sicken kick!
Body Combat 43 is going to put your ass on fire! Det är en tuff, rolig och fantastiskt utmaning som kommer få adrenalinet att pumpa!
Härlig release! Nu skall ja chilla och ladda inför bion ikväll!
C ya!

Wanted!!

Kategori: Allmänt

Jag vill ha!!I've got sunshine!!!

Kategori: Allmänt

Vilken underbar dag!!
Vaknade av att solen sken in i mitt rum och värmde mig ovanpå täcket. Och inte vilket sol som helst. Det var vårsolen! Ni vet det där speciella ljuset som blir. Nästan bländande ibland för att man under så lång tid varit utan strålarna så effekten blir kolossal! Det är fantastisk att man bara genom att känna av skenet utomhus, kan avläsa vilken årstid det är. Varje ny säsong har sitt speciella skimmer som speglar just dess speciella drag.
Vår och höstsol är mina favoriter. Våren för att den är så hoppfull. All vinterns deppighet försvinner i ett trollslag när man går utanför dörren och möts av detta speciella ljus som smeker dina kinder och fyller dig med känslan "Allt löser sig..."Dags att börja förbereda sig?

Kategori: Allmänt

Praktik...

Kategori: Allmänt

...yeah! Eller inte.
Snön har regnat bort hela veckan. Ett äckligt smittande leende har prytt mitt ansikte tack vare detta.
Kommer till Göteborg.
Vet ni vad?
Det snöar!!!


Jonathan Johansson - Aldrig Ensam