kort och gott, Jenny

25.

Kategori: Allmänt

En av mina underbara vänner, Emma, har redan uppnått denna gyllene ålder av visdom. Vi andra är på tur. Jag får vänta tills den 24 okt, men tiden fraa tills dess kommer säkerligen att rulla i snabbt tempo.
En annan som har åsikter om åldern är den amazing Oskar Linnros. Jag röööös när jag hörde honom framföra sitt mästerverk på P3 Guld nu för et par veckor sedan.
Enjoy!


dagens ord

Kategori: Allmänt

...är förvirring.
Jag har väldigt lätt för att koppla bort och totalt blockera mig när någon försöker förklara för mig utan att komma fram till själva slutsatsen. Som idag. Vår annars rätt kuliga lärare skulle gå igenom vad han kallade inkomst- och substitutionseffekten. Saken var den att han först visade på själva modellen och grafen, vilket fick mig att se i kors och totalt sätta mig på tvären. Varför finns den? Vad använder man den till? När? Hur? Dessa fick vi svar på efter ca 40, 45 min! Varför lägga ner en hel föreläsningstimme på ngt som kunde tagit halva tiden? Förklara först användning, sen visa på hur den kan användas i praktiken och teori.
*****************************
Well, well dagens i-landsproblem...
*****************************
Älsklingen och jag pratade om en resa till Dublin längre fram i vår. Hade vart såå underbart att komma bort ett par dagar, byta miljö och fokusera på annat om så bara för ett ögonblick.
Maybe hang out with Bono and The Edge med ett par bira på någon local pub ;)
Man kan ju alltid hoppas!

nu återseende...

Kategori: Allmänt

Har hållt mig borta från bloggen ett tag.
Quey??
Jadu, många andledningar, torka, tidsbrist, men mest av allt, hur kul är det att jämnt läsa om hur nere jag är å hur jag kämpar, S H U T   U P ! ! ! säger jag till mig själv.
Jag vill tacka alla underbara människor som har hört av sig på ett eller annat sätt, ert stöd och era ord gör varje dag lite lättare, lite bättre. Det krävs inte mycket för att man skall lyfta sitt sega arsle från soffan å ge sig ut i verkligheten. Ett ordentligt, stort TACK till er alla.
Så whats up?
Skolan har dragit igång igen. Nationalekonomoni, första kursen mikroekonomi... Jippie! Eller?
Väldigt intressant, men efter varje lektion är man lika förvirrad som förra med alla grafer upp och ner om skatteintäkter, elasticitet för kunsument och producent, efterfrågan och utbudsgrafer. Blivande ekonom är jag nog inte, men lite allmänbildning skall nog inte sitta fel.
Och idag hade jag besök av vad jag faktiskt tror är en av världens goaste fastighetsskötare. Hjälpte mig fixa tvättmaskinen som i fredags kväll bestämde sig för att inte längre centrifugera utan marinera alla vita kläder i äckligt tvättvatten istället. Not funny...!
En lektion i elektronikhantering och en pratstund över en kopp kaffe. Sweet sweet.
Nu väntar mat och lite tv-tittande.
Peace out!

mer lila.

Kategori: Allmänt

Jag hatar egentligen färgen svart. Den är så himla svart. ELegant, javisst. Men ändå så förknippad med mörker, sorg å allt sådant där. Men samtidigt har jag ingen lust för glada, gälla färger som jag annars älskar! Det känns liksom lite malplacerat.
Så jag har bestämt mig för att lila i alla nyanser är precis rätt.
Den är en väldigt bra mittemellan färg. Och så vacker.
Idag skall jag förgylla min lila dag med lite härligt rött yrväder! Tiltfilt kommer förbi och myser lite med mig här i skåneland. Underbara Tilde.
Vi satt å skrattade härrom dagen åt vårt "otroliga" arbete med projektarbetet på gymnasiet. Överskrift; Feta Barn.
Va gjorde vi själva. Satt framför datorn å åt chips å godis medan vi läste artiklar om hur mycket dålig mat vi stoppar i våra ungar. Hahaha!
Vi har gjort mycket hon å jag. Vart på mystiska fester runt om på de lite mer dolda adresserna i Göteborg. Partajat på Kreta och i Barcelona. Vart på en nästintill 24-h tripp i Sthlm för en konsert med Usher utan någon som helst sömn alls. Och oändligt mycket mer.
Lycka åt alla vänner man har i sitt liv. Familjen som inte kräver blodutgjutelse.
Kärlek.

tacksam.

Kategori: Allmänt

Om ni bara visste hur det värmer i min kropp av alla mess, mail, meddelande och så vidare som kommer in. Man ser världen på ett annat sätt när allt ställs på sin kant.
Jag försöker att höra av mig till er så gott det går, men just nu kan jag inte riktigt kontrollera mig själv. Jag vet att ni skulle ha full förståelse för att jag sitter där och bölar, men jag känner mig inte alltid bekväm med det heller. Det räcker med att jag går här hemma och skrattar för att i andra stunden brista ut i gråt när jag diskar, viker tvätt eller något annat.
Jag mår bra. Jag är inte deprimerad, det tänker jag inte tillåta mig själv eller någon annan. Det är ingen som vinner på det och inte hjälper det heller.
******************
Sen har jag funderat mycket på det här med bloggen. Skall man skriva eller inte? Det kanske verkar självutlämnande och ni vet sådär titta-på-mig på något sätt, men jag hoppas att ni som känner mig vet att sådan är jag inte. Det är himla skönt att få sitta här och på något vis få sätta ord på saker som ibland kan vara svårt att få fram. Det handlar mer om att skapa förståelse för såväl mig själv som för alla andra.
Och kanske, kan någon som går igenom samma sak hitta detta på den stora vida webben och veta att det finns fler som går igenom samma sak. För det gör folk. Varje dag. Hela tiden.

besked punkt

Kategori: Allmänt

Jag tänker fatta mig kort.
Mamma fick igår besked från läkarna att det inte längre går att göra något. Behandlingen är avslutad.
Nu får hon vara hemma. Få hjälp från hemsjukvården och ja, bara vänta.
Visst är det brutalt. Visst är det makabert, men sådan är verkligheten.
Jag har i snart två dygn gråtit floder. Jag kan inte få det att sluta.
Trots att jag visste hela tiden. Men man lurar sig själv. På gott och ont.
Men jag är inte deppig. Inte panikslagen. Inte rädd för det som väntar. Jag är bara ledsen och det vet jag man får vara.
Det är ok.

för så är det bara.

Kategori: Allmänt

Har ni någonsin varit med om stunder där det verkar som om hela du uppfylls av all världens känslor på en och samma gång? Så där så man skrattar, gråter, vill skrika, hoppa, springa och gömma sig, allt på en gång...!
Jag vet inte om det beror på att jag är i en fas där lycka och olycka delar samma utrymme, men jag kan ibland bara falla i gråt för att jag är så oerhört lycklig, olycklig, vilsen och trygg. Allt samlat i en enda bubbla! Det händer på bussen, eller när jag är hemma, när jag pluggar eller går på stan med musik i öronen.
Emellanåt kan känslan av att vara vilsen ta överhand. Och det antar jag har med min ofrivilliga frigörelse. Att flytta hemifrån och skapa sig ett eget hem utan föräldrarnas vakande öga överaxeln, är ett stort steg att ta för alla människor. Man går och köper glass till middag, och äter vitt bröd till frukost bara för att man vet att ingen har något att säga till om saken, haha! Hur fånigt det än låter så är det en slags frihetskänsla.
Samtidigt är föräldrarnas alltid vakande öga en trygghet, en försäkran om att du är aldrig ensam. Dom finns där när det blir svårt, när man gjort ett misstag och behöver en hjälpande hand.
Sen kommer frigörelsen som alla människor är tvungna att möta. Dagen då de inte längre finns där. När du är helt ensam. För de flesta kommer denna tid rätt sent i livet. Kanske har man redan skapat en egen familj och har tagit på sig rollen som mamma eller pappa, stöd och trygghet för en annan liten människa. men för vissa av oss kommer denna tid mycket tidigare är det kanske var planerat.
Jag förlorade min pappa när jag var knappt 4 år, så jag har inga större minnen av hur det var att ha två föräldrar, men min mamma axlade den dubbla rollen utan att ens blinka. Hon var ju tvungen. Men det har också skapat, jag vågar faktiskt säga att det är så, ett mycket starkare band mellan oss än mellan många andra mödrar och döttrar.
Så när denna trygghet hotas redan innan du fyllt 25, blir man både ledsen och bitter. Man känner orättvisa. Vad har jag gjort som gjort mig förtjänt av en förlust av inte bara en ledsagare, utan två?!
Varför kan inte jag få ha en mor vid min sida när jag skall gifta mig, föda barn, uppfostra barn och så vidare. Och varför kan jag inte få ge henne den glädjen att få se hennes arv leva vidare?
Men nu vill jag inte att ni läsare tycker synd om mig för att jag skriver såhär. Det här är livet, även fast jag inte vill se det så alla gånger. Det finns stunder då jag blir arg och ledsen och arg på "Gud" eller vem det nu är som har bestämt det här, men sen får jag inte glömma allt min mamma har lärt mig, och fortfarande lär mig såklart, domen är inte lagd än. Ta tjuren vid hornen! Ingenting blir bättre av att man skjuter upp det. Eventuellt en oöppnad flaska vin men inte så mycket mer. Livet har vissa bestämda faktorer och vi kan inte annat än följa.
Man överlever, det är bara återhämtningen som kan variera.

2010.

Kategori: Allmänt

Året började med en kall, kall vinter. Som tur va hade jag nån att värma mig med... <3
Sen var det fest hos Emelie!
Sen drog vi till Sälen för lite utmanande Vinterutbildning...
...där vi grävde ner oss i snöbivacker!
Så kom våren å Liseberg öppnade för året!
Anna fyllde år när blommorna började slå ut å firade med årets första grillning.
Sommaren hägrade näst å vi lyckades klämma in iaf en utgång i arbetshetsen!
Först i kön var Carro å hennes Oscar som knöt banden den 19 juni.
Augustimånad kom å säsongen närmade sig slutet. Årets personalfest hade temat... PIRAT!!
I september flyttade ja och min hubby ihop i en underbar lya med finfin utsikt längst upp i huset.
I december drog jag å Angie tll Stockholm för att beöka Emmsan som tagit sitt pick och pack å bosatt sig där. Enhelg att minnas för alltid!
Personalfest på älsklingens jobb i mitten på december. Vi gör oss alltid bäst på bild ;-))
Så kan ett år snabbt sammanfattas. Men självklart finns det mycket som faller bort. Alla småsaker som gjort just 2010 till ett händelserikt år.
För mig har det varit ett år av utveckling och begrundande. Jag har fått börja stå på egna ben på riktigt.
Det har varit ett av de bästa åren i mitt liv samtidigt som det funnits en viss skugga som emellanåt har lagt sin slöja över vardagen. Men man lär sig hantera även de mörkaste stunderna och ta sig ur dem. Livet fortsätter... Och man själv står vid styrspakarna.
Tack Adrian för att du finns i mitt liv, och tack mamma som lärt mig vad styrka och livsvilja är för något. Och tack alla underbara vänner som står vid min sida. Låt oss nu ta tjuren vid hornen och göra 2011 lika händelserikt och fyllt av skratt som föregående år.
GOTT NYTT!!!