kort och gott, Jenny

Dax för nya tag!

Kategori: Allmänt

Sitter nu i min lägenhet och analyserar min gällande situation. 
Mamsen skall idag opereras och det känns faktiskt bra. Är såklart orolig, men nu har de iaf koll på vad det är samt att de skall fixa till hennes navelbråck samtidigt. Vilket hon annars skulle ha gjort senare i vinter. Så nu får hon ju operation two-in-one kan man säga... Tänk så många "hollywoodies" som skulle dö för den möjligheten?! 
Så u är det bara att vänta tilsl hon ringer och berättar om allt. 
Det värsta med allt det här är att inte kunna vara där! Hon är ju inte ensam, både moster, mormor och bror med fru har varit där och hälsat på, men jag! Jag är kvar här nere i sket- Halmstad! 
Har två obligatoriska saker i skolan som mor min vet om, och därför har hon näst-intill förbjudit mig från att komma hem innan de är klara. Så imorrn är det bara en grej kvar å sen drar jag hem till Götet! Då skall jag passa upp på min underbara mor, oavsett om hon är kvar på sjukan eller om hon är hemma. Har nog aldrig velat lämna den här stan så mkt som nu...!
Förkylningen har dessutom börjat släppa, vilket är superduper-skönt! Nu kan jag börja fokusera lite mer på träningen igen. Hade, dumt nog, mitt danspass förra onsdagen trots feber och elände, och mitt BP- pass i lördags. Då var jag iof lite piggare men låångt från frisk. Men nu känns det lite bättre så nu kanske jag kan börja träna på allvar igen. Har en liten plan denna höst. Skall se hur pass vältränad man kan bli om man verkligen går in för det. Har ju lyckats dra på mig lite sommarsynder (nähä?! ovanligt!) som jag inte riktigt trivs med, och det var också längesedan jag verkligen var i topptrim. Så nu är det dags tycker jag. Men nej, jag skall inte bara leva på sallad och inget godis, utan det handlar om sunt förnuft och att unna sig emellanåt. Inte varje dag, men lite då och då. 20 november är första kontrolldatum, så vi får se hur det går. 
Nu skall jag dra mig ut på promenix hade ja tänkt.
Tingeling!

Hmm...

Kategori: Allmänt

Det blev ett lite... ehm... rörigt pass kan man säga. Emellanåt blev det lite blackout då tankarna var på annat håll. Tack gode gud att Alexandra den sköna var där med sin familj, så att ja kunde snegla lite på henne och få lite guidning. Men vi kom igenom det, och nu känner jag att träningsvärken hägrar.
Har pratat med mamma igen. De kunde inte riktigt se vad det var för fel på henne, utan måste göra ytterligare undersökningar innan de vet helt säkert. En titthåls-operation väntar. Vill så gärna åka hem, men hon säger åt mig att stanna... Finns nog en risk att jag åker upp imorrn iaf, överraska lite. Eller bara stilla min oro... Få vara nära.
Ikväll skall det iaf bli middag å ev utgång med girlsen. Hoppas att det kan avleda mina tankar lite. 

Sjukhus...

Kategori: Allmänt

Min mamma blev inlagd på sjukhus igår.
Hon ringde mig under en lektion så jag såg inte samtalet förrän ett par minuter senare. Då hade hon även talat in ett meddelande på mobilsvaret. "Hej min dotter... Mamma här. Blir inlagd i eftermiddag... Ont i magen... De tror att det är blindtarmsinflammation... Stänger av mobilen. Hörs sen..."

Stänger av mobilen.
STÄNGER AV MOBILEN!!
Paniken var ett faktum. 
För eftersom jag befinner mig i Halmstad är det inte riktigt så att jag snabbt och smidigt kan ta mig till Göteborg om det blir akut. Och så stänger hon av mobilen!
Efter en snabb kalkylering i huvudet så letar jag upp numret t Kungälvs sjukhus och får prata med personalen. Hon har då  kommit in men tar en del prover så de lovar att tala om för henne att jag ringt. 
3 tim senare, men iaf ett samtal med mormor som har prata med mamma som lugnar mig lite, fortfarande inget från henne. Så jag ringer till sjukhuset igen. De har henne liggandes i korridoren så hon tar luren och säger "Hej..!" lite förvånat. "Hur lyckades du få tag i mig?" 

Denna kvinna asså. Denna underbara, fina, kvinna som är min mor. Som tror att världen utanför lugnt lutar sig tillbaka och väntar på att det hela skall vara över. Vad tror hon egentligen?? Jag skulle kunna springa upp till militäranläggningen här i Halmstad och tvingat dem köra mig upp till Göteborg i helikopter, flygplan- whatever! bara jag kom upp så snabbt som möjligt, om jag nu inte fått tag i henne! Haha!
Hon hade haft ont i magen ett par dagar och igår kväll blev det bara för mkt. Så hon fick åka in och läkarna misstänkte nu en illa blindtarmsinflammation. När jag pratade med henne skulle hon precis in på skiktröntgen, så hon hulkade sig ngt emellanåt pågrund av den kontrastvätska hon tvingats dricka. "Som Ouzou fast utan alkoholen... Inte ens de få bra egenskaperna alltså" Hon skämtar, alltså ett bra tecken.
Ngt lugnad kunde jag nu bege mig isäng för att vänta besked under morgondagen (idag alltså). Men oron finns där ju. Det spelar ingen roll ifall det bara är vanlig magont eller liknande... Sen barnsben har man fortfarande den där känslan att ens föräldrar blir inte sjuka. Inte allvarligt iaf. Så tänker jag fortfarande ibland, trots att jag mkt väl vet att de blir det. Far min dog när jag var 4-5 år i cancer, så ja, de kan bli sjuka, riktigt sjuka. 
Men förhoppningsvis är det inget mer allvarligt. Blindtarmsinflammation är iof inget man skall leka med, men personalen lugnade mig och sa att de skulle ta väl hand om henne, så just nu är jag iaf ngt stabil, haha!
Vardagen står ju fortfarande och väntar. Världen står ju inte stilla för det. 
Mitt BpdyPump pass väntar nu klockan ett, så det är bara att gå dit å le. Men jag hoppas mina deltagare kan ha lite överseende om jag verkar lite ofokuserad...

Grymmaste videon på länge!

Kategori: Allmänt

Just lovely... 
Heta scener mellan Madge och Jesus... Jeeesssuuuus! Haha! 

Den eviga frågan...

Kategori: Allmänt

När det nalkas partaj, då blir det ibland en fråga om prioritet. Oftast är det ju bara att tuta å köra, och därmed inga som helst problem, men just nu sitter jag hemma å kurerar en aning då förkylningsdemonen tagit min kropp i besittning. Inte kul nånstans vill ja lova!
Men förkylning innebär ju inte döden liksom. Ibland kan det till och med bli bättre om man medicinerar med så roliga saker som alkohol, ett glas eller flera, hehe... Så frågan är, skall man ta på sig dansskorna eller inte?!

SUIT UP!!

Kategori: Allmänt

Jag har nu officiellt lämnat PC- träsket och gett mig in i Mac- djungeln. Det är stort, det är okänt. Men det är också charmen.
Jag älskar teknik! Älskar känslan när du fakt lyckats erövra den där förbaskade japanska instruktionsboken med  översättning på ryska, och sedan förstår dig på det hela som ett rinnande vatten! 
Som så många andra har jag ju haft PC innan. HP för att vara exakt, i alla år! Å Mac är ju ett nästintill okänt territorium, så det bli lite som att börja från skratch. Ungefär som jag och min kära väninna har kommit överens om att göra med våra liv... 
Vi är trötta på att gräva ner oss i gammalt groll, gammal kärlek och skit som inte blir av. Så nu är det nya tag. Nya erövringar. Nya mål. Mindre tid till att fundera och mer tid till att bara göra
SUIT UP! är våran föregångare och mentor, Barney Stinson, myntat. Vi är inte sämre och följer efter med SLUT UP! eller den mer barntillåtna versionen, DRESS UP!

Med start idag, vem står som vinnare den 20 november när förloraren tvingas bjuda den andre på premiären av New Moon samt fika eller middag. SLUT UP!! ladies...


Går det att inte gråta?

Kategori: Allmänt

Jag är så fruktansvärt lättpåverkad! I dubbelbemärkelse... men nu tänkte jag prata om just den känslomässiga biten. När det kommer till film, tv-serier, artiklar, reportage etc, då krävs det inte mkt förrän tårarna börjar rinna och jag sitter där med näsduksaksen och är röd om både ögonen och nosen.

Under MJ's begravning/minnesstund grät jag från det att bilen med kistan påbörjade färden mot platsen där cerminin ägde rum, tills dess att Paris hållt sitt tal, och då brast det ju helt och hållet dessutom...
Nu senste är det det välkända klippet med Beyoncé under en konsert i Sidney där hon sjunger för en leukemisjuk flicka på scenen. Hur kan man inte gråta, frågar jag!

J**la skit piss dag!!!

Kategori: Allmänt

Ingenting! Absolut ingenting, gick som det skulle igår! AAAaaaggghhhh!!

Kronan på verket var en alldeles för stressad å virrig tös som cyklade i sina egna tankar i alldeles för hög fart, som samtidigt försökte byta låt på sin Ipod.

Resultatet ser ni nedan. Tapapde eländet rakt i marken å släpade den säkert 5-7 meter rakt på asfalten.


Totalt oanvändbar!!

Nu skall ja ta på mig "bootsen" å ge mig ut på vandring!

Tingeling!!

YouTube Maniac!!

Kategori: Allmänt

Youtube kan nog vara en av de bästa uppfinningarna under vår tid!
Har spenderat ett par timmar nu med att surfa runt å växla mellan hysteriska skrattanfall och emotionella ögonblick som när jag tittar på Michael Jackson's trailer till "This is it". Och det finns alltid mer!!

Senast i morse länkade min vän Jenny till den nya New Moon trailern via Fejjan och  Oh Jesus!- är man spänd inför premiärern där eller är man?!?! (är man en Twilight-nörd så är man, haha)
Skulle lätt kunna spendera ett par regniga höstdagar framför dumburken å bara kolla på klipp efter klipp på denna gudabenådade youtube.com, Halleluja!

Är för en gångs skull ledig idag. Eller ja, ledig å ledig. I den akademiska världen betyder det "inget på schemat" och "hemmastudier". Haha! Om man nte heter Carl- Calle von August så vet ja inte ritkigt vad de tror om den allmänna studenten när sådant här inträffar.
Sovmorgon, youtube-surfande, lite fika på stan. Det är "hemmastudier" vill ja lova!

Här får ni lite klipp att njuta av såänge!

Tingeling!Michael Jackson... Never to be lied at rest

Kategori: AllmäntHur länge kan man spå vidare på någons död?
För evigt om vi skall vara korrekta.

25 juni i år gick Michael bort. Idag, snart 3 månader senare, är det fortfarande lika aktuellt. Trailern för hans film som har premiär den 28 okt cirkulerar hett på nätet.
Jag kommer se den. Flera gånger om. För det gör fortfarande lite ont att tänka på det. Jag kan faktiskt inte förklara varför.
Vissa tycker säkert att det är töntigt, men jag är lessen, känslor kan man inte styra över.
Samtidigt är jag varken positiv eller negativ till denna film som utspelar sig under hans sista repetioner till "THIS IS IT"- konserterna.

Pengakossa? Jajamensan!
Men samtidigt ett sätt att hedra en av vår tids största artister. Japp, det stämmer också...

Första helgen i Halmstad

Kategori: Allmänt

Helgen är över. Och vilken helg det har varit!

Min kära väninna Jenny ärade mig med ett besök här, lördag till måndag, i min nuvarande hemstad Halmstad. Och vi hann med det mesta vill jag lova...
På lördagen hade jag även mitt första helt egna Body Pump- pass! Vilket gick skitbra.. Var jättenervös innan, men timmen i salen bara flög förbi och jag var hög på adrenalin och lyckorus när jag gick därifrån. Stort tack till mina tappra deltagare!

Därefter mötte jag upp den sköna. Snabbt hem å lämna hennes  stora väska med alla snygga outfits, och sen ner på stan för att snabbt klara av ALLA mängders affärer på ca en timme! Sicken tur att Halmstad i princip bara består av en stor gata (Storagatan, hehe...) så det var snabbt fixat!
Middag avnjöts sedan på La Cocaracha som bjöd på mexicanskt, och sen var det hem igen för att fixa å dona inför kvällens förfest å utgång.
Trevligt sällskap här hemma toppade stämningen och vi promenerade glada i hågen till Mårtensson's där jacka och entré avklarades, och sedan till Morfars för att chilla lite innan stan dragit ihop sig.

Kvällen avslutades sedan på schalgergolvet at Mårtenson's och dansbenen fick va de behövde, yes yes!

Söndagen bestod av härlig söndagsmiddag ihop med Gurra och sedan bio á la Inglourious Bastards. Mycket bra film, speciellt om man är ett fan av Tarantinos verk. Bra avslut på en kanonhelg!

Love. Faith. Hope

Kategori: Allmänt

Jag tror på kärleken. Det gör jag verkligen.
Jag tror även på hoppet.
Men betyder det att jag även tror på tron?

Jag har under en tid haft lite svårt att definera just "tro".
Genom åren har jag kommit i kontakt med lika många alternativ som det finns människor på jorden. Vissa mer tilltalande än andra, och vissa inte riktigt så skojsiga. Men just detta, att tro läggs fram likt dumle, geischa, plopp och vanliga center i en slags godisaffär för den mänskliga religösa mångfalden... Det gör mig bara ännu mer förvirrad.

Vad skall vi egentligen tro på?

Jag tror på, den mänskliga drivkraften. Förmågan att skilja rätt från fel. Att ta viktiga och livsavgörande beslut. Att ta ansvar. Att sträva efter det som är gott. Att inte lägga över ens egen skit på andra.
Dessutom har jag ngn form av "gubbe" eller egentligen en slags avkönad gestalt som finns som stöd, inte rättesnöre, utan stöd för oss här på denna jord.

Så egentligen har jag nog en tro, men den sklijer sig från den samhällsformade mallen.
Jag vill dessutom intre tro att min tro skulle vara mindre värd bara för att jag inte väljer att betala pengar till ett samfund, där mänskliga rättigheter kränks och vissa anses sämre än andra. T o m sjuka för att citera vissa (inte alla, glöm inte det!).
Som ni förstår så har inte Svenska kyrkan den största respekten från min sida, men det beror mest på mina egna erfarenheter av detta.

För det är inte alla, eller hela samfundet som enligt mig fallerar, utan vissa delar, och tyvärr är det dessa jag har mest erfarenhet av. Men om ngn är villig att visa mig den bättre sidan, en som är kärleksfull och stärkande för mänskligheten, så är jag villig att lyssna.


Flam... Nej, fleml.. nej inte det heller..

Kategori: Allmänt

Holländare har konstiga namn. Det låter nästan som att om de har suttit ner och kommit på deras bästa "om-jag-var-en-sago-hjälte-skulle-jag-heta..." och så blir det typ Van der Geister, Bas De Wit, Femke Kortooms, Floor Zwtes! Jag menar HALLÅ! Floor Zwets... Golvslip?? Va e detta?

I och för sig så pratar de ju ngt så konstigt som flämländska, ni hör ju själva, så det är väl inte så lätt med uttal å sånt. Stackarna...

Men, det jag skulle komma till iaf. Varför denna funderare kring holländare, som jag annars inte har någon relation till, är att idag kom nog en av de snyggaste killarna jag har sett, in på gymet för att skriva ett medlemskap. Jag fick då äran att visa runt och svara på frågor, vilket jag gjorde mer än gärna!

2 meter lång, lätt solbränd, blont lockigt hår, blå ögon inramade i ett par långa fransar, vältränad... Å sjukt snygga kläder. En man med stil vill jag lova. 
Om jag inte hängde på gymet mkt innan, så kommer jag att bosätta mig där nu!!!

Ja just d ja... han var från Holland, hehe

Body- ache!

Kategori: Allmänt

Sicken start på terminen!
I måndags slog gymmet upp sina portar för allmänheten på riktigt, och vilket gensvar! Sjukt kul att se alla glada som vill komma å svettas med oss på pass och i gymet!
På schemat stod bland annat BodyPumpen där jag och Alexandra fick igång ett fullbokat pass med pigga motionärer, snacka om adrenalinkick!
Träningvärken gjorde sig påmind även för mig, haha!

Men ikväll är det Streetdance som gäller. Uppvärmning inför första stundande Kåren här i Halmstad. Be there or be rektangulär, hehe...

Och såklart skolstarten som drog igång igår. Spännnade, spännande. Långskridskoåkning, paddlingsutflykter, överlevnadskurser, sova i eget urhackade snörum, bada isvak!!! Det börjar likna lumpen tycker ja, haha! men shit va kul det ska bli!

Nu är det föreläsning å sen öva danssteg, tingeling!