kort och gott, Jenny

Kiaaah!! Fight for your body!

Kategori: Fighting Fitness!

Jag är inte bara instruktör i BodyCombat och BodyPump, jag är också mer än halvvägs in på min idrottslärarutbildning. Träning och hälsa är lika viktigt för mig som luft och vatten och jag har insett att det skrivs alldeles för lite om just detta på min lilla blogg. Så nu introdcerar jag en ny flik; fighting fitness!


Träning och hälsa är något som är viktigt för alla. Folk idag rör sig  för lite och äter för dåligt för att kunna leva ett hälsosamt och friskt liv. Det behöver inte vara extrema livsval såsom tex jag har, ioch med att det är mitt jobb, utan det gäller att hitta något som är roligt och motiverande för just dig! Är det ett svettigt och fartfyllt fotbollspass med korplaget, eller ett yogapass, eller en utmanande klättervägg? Just go for it!


Nu har jag sommaruppehåll för min egen del på just instruktörsfronten, men jag kommer att fortsätta träna själv genom att gå på pass, springa, hitta på roliga gympass och så vidare som jag kommer att skriva om här så att ni kanske blir lite inspirerade, who knows?
Igår tex blev det en underbar löprunda på cirkus 45 minuter kring sjön här hos mamma. som det ser ut nu blir det nog en ikväll också.
Ciao amigos!

Love, oh love! I gotta tell you how I feel about you

Kategori: Allmänt

Att Tyskland vann hela Euorovision songcontest har väl knappast undgått en enda levande själ som har någorlunda koll på dagens media. Inte heller att Anna B inte ens lyckades ta sig till final är väl speciellt nytt just nu. Hela svenska folket drar täcket över huvudet och skäms... eller?
Nä, skulle inte tro det. Varför detta skulle vara en sådan skandal har jag väldigt svårt att förstå. Att vi inte har samma smak i musik som övriga Europa när det gäller "schlagermusik" är väl inget att fälla tårar för? Snarare fira! Eller så kör vi en kampanj för att "schlageranpassa" hela Sveriges befolkning genom att kollektiv inför en lag som säger att alla pojkar över 3 och under 40 måste ha samma frisyr som Milan Stankovic. Väldigt Balkan... :-P
Ovo Je Balkan?

Dam dam dadam...

Kategori: Allmänt

Har insett att jag inte kan satsa på en SATC-inspirerad outfit till le wedding. PRADA, DIOR och Oscar de la Renta är inte riktigt vad jag skulle kalla min budgetklass. Men det behöver ju inte betyda att man inte hittar något fierce att skrida omkring i (men ej överglänsa bruden, inte att förglömma...)
VILA är ett dansk klädmärke som gör plånboksvänliga kläder men som ändå får en att känna sig lite mer... exclusiv skulle jag vilja säga.

Did you break your promise?

Kategori: Allmänt

Hahaha! Ibland får man så oförberedda skratt i vardagen att det kan få en att le i flera dagar i efterhand.
I söndags utmanade jag en arbetskollega som så många andra lider av ett extremt sockerberoende! Vi hade diskuterat vid ett flertal gånger hur hon skulle avvänja sig och igår eftermiddag kläckte jag ur mig: "Två veckor utan socker. Du och jag. Förloraren bjuder den andre på en helkväll på Stage." ...and she agreed.
Så idag när jag satt på ett seminarium som var så tråkigt att man kunde ta på tristessen i rummet, blippar mobilen till och på skärmen ser jag ett meddelande från Lollo;
"Jag drömde inatt att jag åt massa godis men inte sa nåt till dig. Så började jag gråta och sen bad jag på mina knän att du skulle förlåta mig. haha!"

Haha! Jag var tvungen att hålla för munnen för att inte gapa rätt ut.
Du söta underbara... Du gjorde min dag, därför får du detta av mig=)
Titta och njut, 'cause thats the only thing you are allowed to do!

I'm just gonna dance all night. I'm all messed up, I'm so out of line

Kategori: Allmänt

Musik... Livets energi. Vissa menar att vatten och luft är det vi behöver, men jag vill nog sätta mig emot detta och säga att utan musik, då skulle ja dö. Kanske inte på fläclen men definitivt efter en kortare tid.
Musik sätter färg på min tillvaro, basen tar mig framåt. Ett gitarrsolo ger mig luft under fötterna och "the bounce" håller mitt hjärta igång med jämna slag.
Och ibland dyker det upp en låt som får kroppen att må extra bra. En låt som tar sig rakt in i hjärtat och får det att pumpa på...

Robyn, Dance om my own tilltalar mig på alla plan, i alla sinnesstämningar.

The result... Äppelpäppel!

Kategori: Allmänt

foto0043 (MMS)

The result... Äppelpäppel!

Velepella, moi!

Kategori: Allmänt

Ja vet jag vet.... Men nu lovar ja att sluta vela. Problem löses inte av att man slänger dem åt sidan och går vidare. Jag får helt enkelt rycka tag i mig själv och försöka styra upp det som en gång skulle bli mitt "livsverk", haha!
Ok, kanske inte livsverk (pinsamt*) men ett forum för mina galna och lite vridna ideér...

Sitter på bussen till Gôtlaborg med något "giftiga" fingrar. Nej, det är inte för att jag skriver så fasligt spydigt och fräckt utan pga mitt nya lack som nu pryder mina händer. Från Depend testar jag nu denna något utstickande färg. Vilken tror ni att det kan vara?Såklart är det nummer 54! Den illgröna, något spyliknande nyansen som nu så fint smyckar mina naglar. Do I like it? Både ja och nej. Kul med något annorlunda och inte bara puttinutt-rosa, kick ass- svart eller något annat mainstream Svensson/Andersson. Men samtidigt är den lite "illaluktande" i sin framtoning och man kan inte direkt undgå att naglarna swishar förbi i något neonliknande.
Men men, ja hade ju en viss föraning när jag kladdade på det.

Mamma fyllde 62 igår. STORT Grattis till min underbara, starka, vackra mamma! Tyvärr spenderade hon mestadels av dagen på sjukan med den nya polarn "Tyko Cytostatika". Bästf ör den jäveln att han gör någon nytta bara...

Är ni Götet så ta en sväng förbi Lisberg å säg hej!
Puss å kläm!

Nä, det funkande inte det heller....

Kategori: Allmänt

17 maj

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Halmstad efter 2 hela veckor i Götet. Känns lite konstigt faktiskt.
Allt är sig likt. Gatorna detsamma, skolan, affärerna, rubbet!
Man tror nog att det alltid skall ha skett en jätteförändring efter en tid borta, nya vyer som möter en när man spatserar längs med staden.
Men nu är det inte långt kvar. 3 veckor i skolan å sen är det jobb hemma i Götet på heltid. Mitt tredje år på högskolan är till enda. 3 år... Kan knappt fatta hur snabbt det har gott. Visst, det är 2 år kvar men ändå, 3 år har gott i en rasande fart!
...å så är det ju Norges nationaldag. Hurra för dessa goa  människor!

Alla ingredienser för en lyckad bussfärd:-)

Kategori: Allmänt

foto0038 (MMS)

Alla ingredienser för en lyckad bussfärd:-)

Solsken och snöfria gator

Kategori: Allmänt

...betyder att vinterkängorna är längst in i garderoben och de mer lätta alternativet såsom Converse och andra lovely sneakers kommer fram. Men det betyder också att det är på hög tid att träna sig att gå i de mer förlängande varianterna såsom sandaletter och piffiga pumps!
Massa finns det också att välja mellan. Se bara nedan.

brandos. se 799 kr

brandos.se 1299 kr

have2have.se 498 kr

Goginona Totroricocotot

Kategori: Allmänt

.. i min (skatt)jakt så inser jag snabbt att en fancy dress inte behöver kosta skjortan!
Jaha, tänker ni. Joo, säger ja. Det alltid så trogna Gina Tricot har en del alternativ att fundera på till exempel.

I do...

Kategori: Allmänt

Det närmar sig med stormsteg. Blommor skall bestämmas, maten skall smakas av, tårtan skall var lagom söt, och klänningen skallskina ikapp med bruden. Och nej, det är inte det stundande kungabröllopet jag pratar om, utan min gamla gymnasievän Carolina som skall så att säga "walk down the aisle". Men man skulle kunna tro att det var kronprinsessans gala vi pratar om, för hade jag fortsatt kasta ut bete så skulle jag till slut hamnat på "...den 19e juni", för de har nämligen bestämt sig för samma datum! (men Carro var först), haha!

Det skall bli riktigt riktigt kul! Så många år som ja tjatat på henne, och till slut så händer det!
Så vad innebär detta för mig? Jo, dress-hunt!
Den perfekta klänningen sökes. Den får inte vara för kort eller för lång, inte för täckande och inte för avslöjande. Och den får heller inte vara röd, vit eller svart. Dock har ingen nämnt något om att kombinerar en eller två eller tom alla tre färgerna. Kanske kan man komma runt detta på något sätt. Hmm...
Jag har tagit tillfället iakt att surfa runt i jakten på denna gyllene bägare. Nedan kan ni finna ett par inpirerande objekt. Puss så länge!

Oinspiration!!

Kategori: Allmänt

Jag går under!
Jag sliter mitt hår!
Varför denna gråa vardag?
Idag kom droppen som fick bägaren att rinna över.
2 planerade idrottslektion á 60 min.
2 planerade idrottslektioner á 60 min UTAN ELEVER!!
Hur i helvete lyckas ca 50 personer att bara försvinna?!
Hade detta nu varit mina egna klasser hade det stått ett FETT IG i betyget och inget, absolut inget skulle kunnat ha rubbat detta.
Men nu börjar ja låta som en gammal, bitter och utarbetad lärarinna med byxorna i armhålorna och glasögonen längs ut på nästippen, istället för den heta, spänstiga med korta shorts och push-up-sportBH, haha! Snarare stora mysbrallor å en baggy t-shirt. Me lajki!
Alla barn går att vända, Jenny... eller?
VSYes please...

Kategori: Allmänt