kort och gott, Jenny

Att känna sig hemma

Kategori: Allmänt

Jag har skrivit om detta innan, om att känna sig hemma. Att det kan handla om platser, personer, situationer, ja det beror lite på. Jag har många "hem". Där jag och min sambo har vårat bo, där är jag hemma främst av allt, mitt sommarhus, hos mormor, hos moster, men jag känner mig speciellt hemma i klassrummet. Inte som elev, det har jag aldrig varit så bra på (rent studiemässigt asså, ja va ju en guldtös annars ;), utan där jag själv har rollen som lärare och utbildare. därför är det fantastiskt roligt att ha fått möjlgheten att göra detta under kommande läsår. Jag längtar riktigt efter att få dem att jobba och hjälpa dem nå över sina hinder. Tänk, att skolan kunde bli rolig trots allt ;))

Modern historia, mina vänner

Kategori: Allmänt

Vår äldre generation kanske inte förstår det, men det är ju ingen nyhet. Men en revolutionerande grupp har valt att lägga av och därmed avsluta sitt samarbete som har gettt oss "miami 2 ibiza", "One", "Antidote", "Greyhound" och många fler. Swedish house mafia ger 3 avslutande spelningar och min underbara sambo har fixat så att vi skall gå på en av dem! WOHO!!!
 
 
 
 
 
 

Ingen promenad idag.

Kategori: Fighting Fitness!

Att vakna av att regnet smattrar högt mot rutan, det är inte den sommaridyll man tänker sig när man huttrar under filten i januari. Men, det har sin charm.
Idag blev det ingen morgonpromenad, istället tar jag en tur till syrran som bor nära Lilla Edet för att se hur hon har det. Man hinner tyvärr inte ses allt för ofta då scheman inte går ihop. 
Och trots det "fula" vädret fick jag en fantastisk nyhet idag ang hösten. Berättar mer imorrn när saker och ting är mer svart på vitt, just nu är det en mer hand-shaking agreement. Så kul!
 
Va skall ni hitta på för bus idag?
 
 
 
 

Pump it up!

Kategori: Fighting Fitness!

Ännu en underbar söndagsträning!
Vi drog iväg till Life i Mölndal idag. Ang va med och pumpa skiten ur mig å Marre. Mina ben håller på att skaka sönder så fort ja reser mig upp nu. En övning där du håller två hantlar i varje hand, du går ner i benböj och på vägen upp trycker du hantlarna rakt upp i luften ovanför huvudet. Gör detta så många gånger du kan 3 x 1 min. MAJ GADD va effektivt!
Sen var det lite mage, rygg och jag fick ge igen lite genom att köra lite axelträning med dom, hehe! Hämnden är ljuv.
 
Imorrn bitti är ambitionen en morgonpromenad. Får se om vädret tillåter.

Sthlm i mitt <3

Kategori: Allmänt

Onsdagen och torsdagen spenderades i huvudstaden. Ett besök hos familjen Breman och deras nytillskott John. Underbara dagar med både fotboll, stadssightseeing och kändisspaningen. Fotografiska fick sig ett besök och Sthlm växte lite inom mig. Tack för denna gång!

 

___

 

Dax att att ta tag i kärlekshandtagen.

Kategori: Fighting Fitness!

Många tror och frågar då de får höra att man jobbar som träningsintruktör, att man tränar konstant och lever, andas och "skiter" hälsa 24/7. Det finns säkert de som viger sina liv åt detta, men jag tillhör den skara och troligen majoritet som tränar hyfsat mycket tack vare att man jobbar med det. För när träningsperioden närmar sig semestertider och jag lägger det jobbet på hyllan lite, då blir jag lika slapp som övriga Sverige. Om jag inte måste, (alltså jobbar) då sätter jag helst inte min fot på gymet på en lång, lång tid. Men det sätter ju sina spår. Nu känner jag att det är hög tid att börja svettas, flåsa och stöna av onda värkande muskler och få dallret att fixera sig lite.
En vän till mig, M, har också bestämt sig för att ta tag i denna bit och det är en jädrans push att ha någon som är så motiverad som hon är. Idag tex, fick jag spontant för mig att det nog skulle vara kul att ta en sväng till gymet efter jobbet, tack vare hennes glada tillrop.
Så nu skall denna bit börja uppdateras mer konsivt och bilder skall också börja dyka upp.
Vi börjar med dagens pass som fakt var riktigt jobbigt och jäkligt kul!
Ben/Övre överkropp/Mage
# Uppvärmning 5 min på crosstrainer
# Benböj i smithmaskin, 15 x 3
# Ryska utfall (bakre benet vilar på bänk) ca 15 x 3
# Djupa knäböj 20
# Raka överkroppslyft 15 x 3
# 15 push-ups med boll
# Plankan, 3 x 20 sek
# Push-ups med kast med medicinboll, 20-30 x 3

1 år sedan.

Kategori: Allmänt

Grattis Sverige! En relativt ny tradition har ägt rum. En tradition som vi i Svedala med viss motvilja firar nu för tiden. Jag pratar såklart om nationaldagen. Det var för bara ett par år sedan som det bestämdes att denna dag också skulle ingå i de röda dagarnas skara och därmed göras till en jobbfri dag med firande i centrum.
För ett år sedan var det närmare 31 grader varmt och kokande. En vän till mig och A var här och hälsade på och vi spelade bland annat laserdome, badade i havet och var på picknickfestivalen en sväng. Idag har graderna knappt mätt upp till 15 och jag har legat bakis här hemma i soffan. Kontraster.
Jag är dessutom svinförbannad på blogg.se för att deras blogg-service är så fruktansvärt dålig! Som ni kasnke har märkt är designen lite sådär fram och tillbaka, och det verkar aldrig funka. Kanske blir det byte snart, men till vad iså fall?

What to wear??

Kategori: Allmänt

Den ständiga frågan. Oavsett om det är utgång, fest, barnkalas, dop eller som i detta  fallet, bröllop.
Vi skall inte ens börja prata om ifall det var ens egna bröllop, holy moly! Nej nej, som tur är det bara som gäst man behöver bekymra sig.
För min del blir det nog denna lilla stass.

Det var då.

Kategori: Allmänt

Idag verkar solen komma tillbaka och kanske lite värme. Den är saknad.
Vill gärna hinna sola lite innan ett kommande bröllop som äger rum nästa lördag. Då är det dax för en gammal gymnasiekompis att gå ner för altargången. Tänk vad tiden går, för 7 år sedan stod vi på trappan med blommor runt halsen och var glada över att tre år var över. Vad lite man egentligen visste om omvärlden.
Vi har blivit äldre, visare, vissa är klara med sina utbildningar och banden knyts allt oftare. Kanske t o m att små barn snart tittar ut, vem vet?
Idag skall jag iaf jobba och tjäna lite kosing.
En av alla klassdagar...
A girls night out!
Barcelona 2007!
Skolresan 2004, Kreta
Och balen såklart!

1 juni, första officiella sommardagen

Kategori: Allmänt

Jag har inte uppdaterat på evigheter. Har varken haft tid eller lust. Jobb och livet rullar på och tar den plats det förtjänar. Jag är trött, men trött på ett bra sätt.
Skolan börjar närma sig sitt slut och barnen ser drömmande ut med ett hägrande sommarlov runt hörnet. Jag med för den delen. Skall bli skönt att få göra lite annat ett tag och "bara" ha ett jobb, haha!
Med solen och värmen blir det tid för frukt och grönt och bak- och matkunskaperna börjar dammas av.
Till kvällsmat rörde jag ihop lite vaniljkesella med färska frukter härrom dan... Mums! Och så sjukt mättade!
Sen kom jag för ett par dagar sedan ihåg att mamsen brukade koka rabarberkräm när den blev mogen. Så väl i affärn tog jag ett par försöksstänger och ja, det blev inte helt illa.
Får se vad nästa projekt blir, ikväll skall det iaf ätas tacos. Det är ju fredag för fasen ;)