kort och gott, Jenny

lillördag.

Kategori: Allmänt

(tycker det är så roligt att skriva ihop ord som slutar å börjar med samma bokstav*fniss*)
Vaknade lite tjock i huvudet idag. Två glas rosé och en shot hann ja med på Stage igår. Men det är inte allt för farligt. Det kunde vart värre... Men trevligt, ja det var det!
Fick precis ett samtal från hyresvärden jag hade kontakt med i förra veckan. Nu är vi bjudna på en visning till. Vilket känns tillfredsställande med tanke på att min nyrenoverade trea på 76 kvm för 5000 i månaden gick till någon annan skithög! Men det är bara att bita ihop och gå på nästa...
Den här skulle iaf ha tvättmaskin vilket är ett stort plus.
Jobbet nu å sen träna.
*tingeling
...här kan man bo! Om man gillar ostördhet:P

26 juni.

Kategori: Allmänt

Midsommar... Då dagen är som längst, men mörkret börjar smyga sig in.
Nu skall jag inte låta allt för deppig, för det är inte alls så jag menar. Snarare tvärtom.
Härrom dagen så gick jag och längtade till tiden då löven börjar skifta färg, den första extra tröjan dras över huvudet, och en kopp té på ett mysigt café är dagens höjdpunkt.
Men nu skall vi inte tänka så! Sommaren "börjar" att arta sig och snart kanske man börja svettas på riktigt, hehe...

Kärlek...

Kategori: Allmänt

"...störst av allt är kärleken."
Dessa vackra ord yttrades av prins Daniel under hans tal till sin maka Victoria, under bröllopsmiddagen i lördags, 19 juni.
Och störst av allt är just kärleken. Den har en sådan genomslagskraft! Oavsett om det handlar om kärlek mellan två älskande, eller mellan familj, eller vänner. Kärleken kan få dig att utföra underverk.
Och kärlek kan aldrig bestämmas av tid. En del upptäcker den efter ett tag, hos andra finns den direkt. Och i de flesta fall finns det inga rätt eller fel, så länge det handlar om att göra det bästa för någon annan.
Kärleken är magisk och ibland evig.
...och Jag har funnit den.

When 2 become 1

Kategori: Allmänt

Så när man trodde att bröllopsyran var över å att vi kunde återgå till vårt vanliga gråa, trista Svenssonliv, då rycks man åter upp och blandas runt i kärlekens marängswiss!!!
En av mina äldsta, käraste vänner, Angelica, har nu förlovat sig med sin underbara Daniel!!
Denna goa karl gick ner på knä och bad om hennes hand i det soliga varma Serbien och hon svarade såklart "ja" med vad ja kan tro, tårar i ögonen.
Ett stort stort Grattis till er båda och all lycka i livet. Ni är som gjorda för varann utan att låta det minsta ironisk. För den magi ni två skapar tillsammans, är det få som lyckas med...
Och det bästa med att ha ha känt den ena parten sedan hon var ett litet blont yrväder, och paret sedan starten, är alla underbara bilder man lyckats samla på sig, haha!
STORT GRATTIS!!

Weddingday!!

Kategori: Allmänt

Idag är det dagen D. Vår kära vän Carolina skall säga ja till sin Oscar. Första msn ut i vårt gäng. Första över huvudtaget bland mina vänner. Men som man brukar säga, börjar en så kommer resten.
Så nu sitter vi ladys å filar å pilar för att göra oss snygga och respektabla(så gott det går iaf... hehe). Sen bär det av till kyrkan för att bevittna äktenskapsbildandet.

Solen börjar spricka igenom molnen nu så förhoppningsvis blir det en solig dag. Men egentligen så spelar det ingen roll. Brudparet kommer sprida sin glädje till oss alla.
Uppdatering kommer inom kort...

outrested.

Kategori: Allmänt

I söndags anlände jag till Skåneland (Helsingborg) för att krama å pussa på min älskling som jag inte sett på över en vecka! Det har varit regn nästan varje dag, men det har jag skitit i totalt. Vi har kollat på mängder av film, bland annat en hel säsong av SURFACE och ätit massa onyttigt. Men sånt får man göra på sin "semester". Jag får passa på nu för från och med vecka 25 är det fullt ös medvetslös. Jobb jobb jobb men money money money...
Jag trivs verkligen i HBG. I hela Skåne faktiskt. Tror att jag i ett tidigare liv nog har varit bosatt där. Inte helt omöjligt. Vi hann även en tur ner till Malmö där studenterna intog gatorna med visselpipor och annat tilltyg. Misshandel för öronen. Och trots att jag var tvungen att fly in i en butik för att inte hoppa på nån av de lagom fulla studenterna och tugga sönder deras nackar, så får man faktiskt minnas att det är once in a lifetime och bita ihop för de stackarna. Många vaknar ju dagen efter med en kraftig baksmälla på grund av både alkohol och insikten av arbetslösheten som väntar. (hehehe...) Så allt jämnar ut sig i slutändan.
Det finns många delade meningar om denna dam... Lady GaGa. But I like her.
Hon vågar leka med gränserna, utan att... göra någon illa? Är det rätt uttryck?
Skitsamma, Alejandro är fenomenal enligt mig. Och videon. Caramia!

En regnig dag i skåne på Zoegas eget café...

Kategori: Allmänt

foto0026 (MMS)

En regnig dag i skåne på Zoegas eget café...

Regn regn regn

Kategori: Allmänt

... men sommarregn!!
Är i skrivande stund hos min älskling nere i Helsingborg och myser SJÄLV i den stora sängen framför TV'n. Jag är lite krasslig. Har åkt på årets första sommarförkylning med en touch av pollen. Det ni! Det är grejer vill jag lova. För den som är intresserad kan jag meddela att min dingelidong i halsen (ni vet den där saken som hänger som en påse, vet inte vad den heter egentligen) var igår tre gånger så stor som vanligt och gjorde det ganska så svårt att svälja. Inte kuuuul!
Så planen för idag är en riktig myspys dag. Jobbade 6 av 7 möjliga dagar förra veckan så en hel-ledig dag är det minsta jag förtjänar.
Mina tankar går dock till "Brown sugar" som idag skall urnsätta sin far som hastigt gick bort i en hjärtattack för ett par månader sedan.
Jag kan inte säga att jag vet vad hon går igenom, men jag kan känna hennes smärta och sinne då jag själv kan hamna i liknande situation framöver. När ens föräldrar är sjuka, svaga, t o m döende blir det lite av förvrängda roller. Man måste byta plats och bli den som är stark och omhändertagande. Vilken är en självklarhet då det handlar om en närstående. Det sker automatiskt. Det som är svårt är när man är själv och är van vid att alltid kunna gå till sina föräldrar för stöd.
Jag vet att jag inte är ensam. Jag har en underbar familj, fantastiska vänner och en så stark och omhändertagande pojkvän som finns här för mig. Men man kämpar mycket på egen hand. Kommer du hem till en tom lägenhet så är det svårt att lyfta luren och gråta floder, slänga över den smärtan på nån annan. Man kämpar mycket själv, omedvetet.
Men jag tackar alla som är min närhet. Ni hjälper mig mer än ni tror.
Nu, tillbaka till TV'n och mys.

Småtimmarna

Kategori: Allmänt

De har börjat bli min bästa vän.
Timmarna och tystnaden.
Platsen där tankar får flyga fritt.
Så mycket jag vill prata om, men som inte kommer ut. Öppnar jag munnen hörs bara en svag utandning som bryter atmosfärens spänning.
Samtidigt det underbara intet. Rummet som redan är fullt, som inte kräver mer. Bara jag, mina tysta tankar och min andedräkt.
...att fylla tystnaden med.

In the morning...

Kategori: Allmänt

Fjärde dagen när klockan väcker mig 07.00 för att draaaaaa mig upp ur sängen, från tryggheten till det omedvetna.
*suck* jag ser fram emot söndagen när jag har sovmorgon till 13.00!!! Om jag skall sova!! Törnrosa- släng dig i väggen!
I och för sig så är det ingen dålig sak jag släpar mig upp för. Repetionerna är i full gång och jag kan lova, it´s going to be AWWWWEEESSSOMMMMEEE!!
Hjälten och Supermegabomben har premiär imorrn lördag, klockan 13:00 på Lilla Scenen, Liseberg. Så vill ni ge era ungar en upplevelse de sent vill glömma, be there!

Solen har ju tittat fram här i Götet dessa dagar så lunchen har fyllt ed så kallat sunbathing! Börjar bygga upp en redig bränna nu, om jag själv får säga. Låååångt kvar till vad det kan komma att bli, men allt som inte är marmorblekt och genomskinligt är så välkommet så.
Nu, back to work!