kort och gott, Jenny

Ät. Be. Älska.

Kategori: Allmänt

Söndag klockan 21:46. Jag och mamsen myser i soffan framför "Eat Pray Love", en av mina nya favoritfilmer. Den ger mig en sådan känsla av tillfredställelse, lycka och.. ja, någon form av känsla jag inet kan beskriva men som är bra iaf, haha!
Den får mig att se att allt är möjligt, oavsett tid, ålder eller period i livet. Vill du så kan du, på ett eller annat sätt. Och ja, det kan låta klyschigt men what the fuck! klyschor finns av en anledning, right?
Sluta va så pretansiösa och regelrätta och gör något som ni själva verkligen vill. Bryt lite gränser och våga vara annorlunda. Det är då ni får avundsjuka blickar och förmodligen ett "så kan man inte göra" och "du e galen!", "du e knäpp!" men det handlar egentligen om att de själva inte vågar.
Men du gör... Eller?

Tidsfördriv.

Kategori: Allmänt

Har hittat en ny favvoserie att titta på så att tiden som jag borde lägga på annat mer matnyttigt går åt. The Walking Dead! TV11 har gått ut starkt med denna för att sprida sig snabbt bland rikets alla tv-tittare. Så om man inte gillar Big Brother kan man alltid kolla på människorätande zombies istället. En kanal för hela familjen helt enkelt!
Om ni inte orkar vänta tills nästa söndag då del 2 sänds klockan halv elva, kan nu ju alltid streama ner serien från t e x surfthechannel.com så slipper ni känna er skyldiga och laglösa (ifall ni funderade på att l a d d a   n e r, hehe)Enjoy fleshfeeders!

Hold it against me.

Kategori: Allmänt

Va kan jag säga. Jag har ett speciellt förhållande till Brittan. Vi har liksom vuxit upp ihop, och ja, låten är faktiskt skitbra!

16 februari.

Kategori: Allmänt

Grått. Kallt. Snö. Is.
Visst är det underbara ord i en kombination?
Jag är så strött på skiten att jag helst skulle vilja dra täcket över huvudet och inte titta fram förrän temperaturen ligger på stadiga plusgrader. Gärna lite sol också. Eller helst flytta utomlands, säg Spanien eller Australien tills det är bättre levnadsförhållanden här i Svedala.
Våren har nog aldrig varit så eftertraktad som den är nu. Samtidigt önskar jag att jag kunde stanna tiden. Eller spola tillbaka till sommaren 2009 och se symptomen. Ni fattar nog.
Livet är lite sådär grått, kallt och isisgt just nu, även på insidan. Jag har varit hemma i Götet nästan 2 veckor och kan inte riktigt beskriva den känslan. Lite paus-aktigt ibland, som att saker och ting går i slowmotion.
Men jag måste samtidigt tacka min kärlek. Han förstå rnog inte riktigt hur mycket han betyder och gör min tillvaro lite ljusare. Du ger mig hopp om en framtid.
*********************************************************
Vad har ni för planer idag? Vad hittar man på när utsidan inte lockar med aktiviteter?
Jag brukar faktiskt drömma mig bort i kläd- och inredningsvärlden.
Såsom...

Kritik.

Kategori: Allmänt

Uj uj uj. nu har jag fått lite skäll för att ja skriver om så simpla saker som iPhone:s. Jaja, va kan ja säga- idétorka!
Va på en 24 h tripp hem till Skåneland för att plocka lite kläder och skolböcler inför tentan på fredag. Jag har verkligen pluggat såååå mycket (N O T !) hela veckan. Haha! Möjligtvis i en annan dimension... Men jag kom hem till Götet redan igår med karl min. Föröskte oss på en tur på stan men kylan var rent ut sagt för jävlig! Så det blev fika och lite fönstershopping istället.
Nu skall det dock bli lite plugg för att kompensera.
Glad alla hjärtans dag lite i efterskott oxå...

En i mängden.

Kategori: Allmänt

va kan man säga? Varför skaffar man sig en iPhone i första taget? Inte för att det är den bästa telefonen du någonsin hållt i din hand, nej nej. Utan för alla "fräcka" funktioner, appar, spel och så vidare som man kan ta del av genom denna lilla mojäng. Så jag har fallit till mängden som nördar mig med att tro att även jag kan ta fantastiska bilder på de mest simpla objekt. Det är alltså Hipstamatic jag talar om.

...och mindre simpla mer fantatstiska saker såsom

WHY GOD WHY?!

Kategori: Allmänt

Varför denna snö?!?!?!
Det var ju så fint med marken bar. Visst det var grått och massa grus men man såg vart man gick, vart den ena foten hamnade efter den andra. *suck*
Vill så gärna ut och springa. Få pulsen att raca och känna värmen komma inifrån. Adrenalinet och endorfinerna som hoppar!
Men det ser ut som jag får köra lite core och styrka här hemma i istället. Anything is good, right?

den mindre kända fortsättningen eller en föredetta, aldrig existerande vän.

Kategori: Allmänt

Hahaha!
Satt nu ikväll och läste igenom lite texter av Cornelis Vreeswijk och jag tror att om herrn hade behagat vara i livet idag, hade han och jag nog kunnat dela både ett och två skratt i varandras sällskap. Han verkade vara en herre med både djup och en retande humor på gränsen till vulgär.
Som de flesta av er vet har han skrivit den både svarta och ljuva "Fredrik Åkare och Cecilia Lind". För mig en stor favorit. Men jag tror att ni är desto mindre vetande om den lite mer bitterljuva fortsättningen, "Balladen Dagen efter".
Som det kan gå! Hahaha!
Han vaknade så fyllsjuk i ett främmande rum,
Aldrig hade Fredrik Åkare känt sig så dum,
ty i slafen strax berdvid låg en jäntunge på glid,
fröken Lind, en stackars flicka både barnslig och stupid.

Månens sken och dragspelstoner kan lura en man,
för igår när han var full var Cecilia grann,
men idag i solens glans
ser hon ut som en schimpans
och mot kudden har hon gnidit av sin forna elegans.

Vår Fredrik han är gammal men tjejen är ung,
han ångrar vad han gjorde och skammen känns tung,
den blir inte mindre svår
när han straff för otukt får
för Cecilia har ljugit, hon är bara fjorton år...


La la la la laaa!

Kategori: Allmänt

Äntligen! Nu väntar en kväll bänkad framför tv'n med massa massa musik och framträdande!
Ha're gött!!

Mångfalden.

Kategori: Allmänt

Smärta. Glädje. Sorg. Skratt.
Vad berör dig?
Konst. Musik. Färg. Toner.
Vad får dig att lyfta?
Jag älskar att finna nya saker som får mitt inte att vibrera. Satt och "lunchade" (klockan 17?) med en vän idag och pratade bland annat om vad som får ens liv att kännas meningsfullt. Eller ja, hur andra kan gå miste om saker som musik, politik, diskussioner, konst och så vidare, för att lägga ner otaliga timmar på ytliga saker. Egentligen är svaret väldigt enkelt. Prioritet och intresse. Men för oss var det lika svårt att sätta sig in i deras värld där klassisk musik, historia, färg och komposition, talets förmåga inte har en meningsfull plats.
Nu vill jag inte att ni skall ta mig för en fördomsfull, uppblåst snobb för jag förstår variationens skönhet likaväl. Jag om inet annat har en enormt varierande flora av intressen- historia, housemusik, poltik, kampsort, mode, böcker, surfkulturen, klassisk musik, vampyrer! (the vampire diaires, true blood, twilight... allt sugs bokstavligt talat till mig!), konst, bilar... ja ni fattar. Jag älskar mångfald. Jag älskar att träffa nya människor och få ta del av deras värld och hur de tänker och upplever, har upplevt och värderar. Men samtidigt, som så många andra, kan man finan det besvärligt att acceptera att andra helt enkelt inte har något intresse för samma saker som en själv ibland. Men så är det och man får bara acceptera det.
Just nu har jag t e x upptäckt konstnären Helene Schjerfbeck genom "Antikrundan", jajamensan, I'm a big big fan of that show. Till hennes tavlor kan jag gärna lyssna på lite Håkan Hellström, det funkar finfint i min värld.
Länge leve M Å N G F A L D E N !!!!

NEJ!

Kategori: Allmänt

Jag säger nej till skola idag.
Vaknade, relativt tidigt faktiskt, och kände att idag är det ingen idé att åka på föreläsning. Ibland är man seg men man vet att det bara är till å masa sig upp så kommer man komma igång. Idag var det mer så att jag visste att den där sega känslan inte kommer släppa.
EN stor fördel faktiskt med att bli "stor", man lär känna sig själv och sin kropp. Idag var det ingen idé att lägga tid på skola, så istället kan jag utföra mirakel här i hemmet. Kanske... Haha!
**************************
Var hemma hos mammsen i Götet nu i helgen. Vi mös, åt go mat och hade det finfint. Eller ja, så fint man kan ha med det stora svarta molnet hängandes över en. Man vill så gärna tänka bort det, inte lägga fokus på de jobbiga känslorna, men jag har någonstans insett att de kommer inte försvinna. Det gäller istället att låta de positiva, glada ta mer plats så att det andra bara finns nånstans i bakgrunden.
Jag hälsade på hos JB och fikade och pratade massa gött. Hälsade även på Emilie som jag inte sett sedan i somras någon gång. Hon har precis blivit klar med sin renovering av lägenheten som nu är utrustad med både spanskt kakel i badrummet och takterass. Hur fint som helst! Värdigt en prinsessa. En prinsessa som hon.
...back in the days

Back in Helsingborg har jobb och skola tagit plats som vanligt. Skönt att vara hemma hos älsklingen igen och pussa och krama på honom, min prins.
That was about it right now. Take care och vi hörs snart igen. Shululu!