kort och gott, Jenny

Att leva i synd

Kategori: Allmänt

Det här börja bli en vana nu. Att sitta å blogga under lektionstid när eleverna sysslar med sitt eget. Kan ju fakt räkna in detta som en fast punkt nu i mitt annars så oerhört spännande liv! 
Men ikväll blir det tack och lov lite rajtan-tajtan, hehe... Min kära väninna sedan ungefär 15 år tillbaka, arrangerar lite galej at her place. 
Har inte sett henne på ett tag eftersom hon tillbringar mestadels av sin tid på resande fot runt om i den stora vida världen. Som om inte det var nog så har hon även en inte alltför trivial accesoar vid sin sida som både fyller hennes intellektuella, och fysiska behov! Bitter? Jag? Nejdå.. bara realistisk.
Nä, men hon förtjänar det. Hon är en av mina äldsta och bästa vänner, så ja håller inget ont emot henne. Det är väl bara jag och min oerhört händelserika vardag som skriker efter lite köttsliga lustar och oansvarigt handlande. 
Och vem skall stå för det?
Jag såklart!

Vill bara ha allt annat byråkratiskt klart i mitt liv innan jag vältrar mig i synder. 

På tal om våra svåra och rotlösa problem här i världen, så hade jag å den snygga idrottsläraren en härlig konversation om just aktuella problem i dessa tider.
Han har 3 olika jobb på G just nu, alltså mer än vad någon i dessa tider skulle kunna drömma om- och han mår dåligt för han vet inte vad han skall välja! 
Han blir färdig lärare nu till sommarn, å har därmed blivit erbjuden en tjänst här på skolan i höst. (Hur många har jobb direkt efter examen liksom?!) Men, han oxå blivit erbjuden en utlandstjäsnt i cirkus 5 månader i Kosovo, då han har en utbildning inom det militära! Och som om detta inte var nog så har han oxå en fast anställing på ett gym här i stan. Så, what to do?! 

En del har det bara för bra helt enkelt! Fast han kan ju inte hjälpa det iof, Han är ju både snygg å trevlig, å smart...hehe
Vilken synd skulle du föredra??

What would life be if...

Kategori: Allmänt

2 dagar kvar. 
Sen är min praktik slut! Precis när jag börjar komma på plats och lära känna folk *suck*
Men men, sånt e livet som Anita brukar säga.

Sen är det ett par dar nere i Strawtown som gäller, och SEN, då är det sommarlov! Och i år ser det fakt ut som att jag kan få ett litet lov iaf. Har bara schemalagt helger till en början, så ja kan disponera mina vardagar lite som ja vill, hehe!

Men hur intressant är detta egentligen för er att veta? Själv hatar ja när folk skriver något i stil med- "Idag gjorde jag det här... Imorrn skall jag göra detta... bla bla bla"  Döda mig långsamt! Någon?! Och vad har jag själv gjort i ett par inlägg nu! 
Det är ok. Skulle jag vakna en morgon av att nån av er står med e pistol mot mitt huvud och hotar med "Skriv ngt smart å roligt annars...!".. då skulle ja ge er ett förstående leende.

Så varför denna tristess?? 
Well, det kan ju faktiskt vara så att mitt liv inte är roligare än så just nu. För vad är det jag gör egentligen? Jag går upp runt sju, äter frukost, duschar. Sen tar jag på mig, fixar och donar. Sen tar jag bussen in till stan, vilket tar ungefär 20-25 minuter. Därefter byter jag till en spårvagn som tar lika lång tid, kommer till min praktikskola, spenderar dagen där. Eventuellt blir det ngt träningspass på eftermiddagen. That's it! Med undantag att jag oftast jobbar lördag å söndag då.
Jag till och med sitter och försöker fundera ut roliga ämnen att skriva om när jag är påväg till och från praktikskolan! Varför har folk så uttråkade ansiktsuttryck på bussen? Hur kan folk(tonåringar) välja att blondera, tupera OCH platta håret på en och samma gång, varje morgon innan skolan? Ja ni fattar...

Ni får helt enkelt ha tålamod tills jag kommit ur denna moment22-tillvaro.

I värsta fall får ja gå ut, supa mig dräng full och dokumäntera hela kvallen(och natten) och sen lägga upp det här så ni iaf får se ngt annat än min gråa text.

Have patience my dear readers! I will come back...

Glass, glass, glass i stora lass, lass, lass...

Kategori: Allmänt

Jag undrar hur det känns att komma på något som ingen annan kommit på.
Någonting som dessutom är så unikt att det lockar till sig människor från alla håll å kanter.
Och som också tilltalar såpass att det bildas fansajter, grupper(typ facebook?), konvent och så vidare.
Undrar hur det känns?

Som till exempel den klipska dam eller herre, som på något möte sa;
"Men asså... Ett Ben & Jerry- glasscafé? Vad tror ni om det?"
På något viktigt möte på Liseberg.

Varför har ingen tänkt den tanken innan?
Varför just han eller hon?
Och vad kände den personen just då?
Eurofi?
Lycka?
Pirr i magen?
Ångest? (det finns ju en del som faktiskt får ångest av att vara ypperligt supder-duper-smarta... av ngn anledning)

Det jag ville komma till iaf var att idag efter jobbet satt jag, Joel, Paulinne och Ida och smaksade på varsinn kreation av denna himmelska konstellation!
Om jag inte hade jobbat på Liseberg, eller skall bl lärare, då hade jag velat jobba på Ben & Jerry!!

Tänk att dagarna i ända få tänka ut smarriga och läckra blandningar av glass!
Lite vaniljglass, sen lite polkakarameller, kanske ett rippel av lakrits, med chokladpralinen formade som fjärilar- och kallade den för "Polish salt'n choklish" eller ngt annat fiffigt!
Sicket jobb alltså.

Gott var det iaf, så ett stort tack til den som fick sin vilja igenom på det där mötet!

Sicken helg!

Kategori: Allmänt

Hey baberiba! 

Sitter nu i skolan igen, 2a praktikveckan. Eleverna jobbar på med ett nytt projekt om olika hjälporganisationer och därmed får jag lite utrymme till filosofering och summering. Men jag har iaf haft en introduktion med klassen å nu är min framtida karriär på gymnasiet, woho!

Lördag, då var det äntligen premiär för vår föreställning KåBojsare! Tidig timma på jobbet för ett sista rep och småändringar i i sista minuten. Alla hade små fjärilar som fladdrade i magen och tillsammans peppade vi upp oss till ett toppenhumör som resulterade i en kanon-första-föreställning! ROCK ON LITTLE STAGE! Hehe!

Därefter var det en väldigt spontan vinkväll med min kära väninna. Många lååånga samtal om livet och två falskor senare var vi rätt så på pickalurren, men men... Sånt e livet änna!

Kaninternationella Morotsdagen var det på söndagen! Kaninluftballong, discotime med kaninerna i parken och mycket mycket mer som förståss gick i kaninernas tecken. En helfestlig dag för alla stora och små! 

Själv var man totalt utslagen efter denna helg, så det var bums i säng direkt efter jobbet! Men så var et ju så att lektioner och annat skolarbete hägrade dagen efter, så vad skall man göra?!

 

Nä, nu skall jag återgå till att verka intressant å viktigt inför eleverna, haha! Yeah right!

 

C ya!

En summering av gårdagen

Kategori: Allmänt

Allt från hejjarop för jämställdheten (GB-gubbens brud såklart!) till fika med djupa samtalsämnen, och en självklart nödvändig solglassögonsprovning på herravdelningen!
Just Lovely!

P.S Personerna på bilderna är definitivt verkliga och har med allt att göra som detta inlägg beskriver

What's your cup of tee??

Kategori: Allmänt

Jag har kommit fram till, efter mycket funderande och seriöst observerande, att de snyggaste killarna, de finns i England!
Men nej säger ni! Har du sett prins Chatles eller?!?!
Jodå, det har jag, och alla andra fellows i samma kategori. Men det jag vill komma fram till är, att om tex USA nu är ett sådant stort land som det är med massa massa good-loking guys, så lyckas England med sin mindre population, frambringa ett mindre anlat heta hunks, men i mer koncentrerad form! Alltså, superdupermegaflurribirri-heta killar!!! Enkel matemaik helt enkelt...

Så, kan vi få några exempel, tänker ni? Jajamensan!
Vassegoda!Gerard Butler, Jude Law, Robert Pattinson...
Behöver jag säga något mer?!
Haha!

Inifrån klassrummet

Kategori: Allmänt

Hehe... Har fått en flashig Mac-dator att leka med under tiden jag är här på skolan. Så jag kan fixa snygga power point-presentationer å så. Fast just nu så sitter jag med under en samhällskunskap lektion och skriver lite på min nya fina blogg(busigt!).

Nej men jag har faktiskt varit duktig å gjort klart allt inför nästa lektion, så vad skall jag göra när alla elever sitter å jobbar självständigt?!
Dagen började med att jag skulle varit med på idrottslektionen, men den var inställd p g a nationella prov, men det visste hade ingen haft hjärta att berätta för mig. Så där stod jag klockan nio noll noll och väntade utanför idrottshallen. Jag var egentligen inte så besviken över att få vara med och observera, utan mer för att jag inte fick träffa den heta läraren som håller i idrotten! Här snackar vi yummie yummie!
F d officer som nu sadlat om för att ägna sitt liv åt att undervisa finniga, hormonstinniga tonåringar i idrott och historia. Kan det bli bättre?? =)

Men jag behövde inte lipa länge. Han dök upp lite senare och vi satt och pratade om ditten och datten i lärarrummet. Mkt avslappnat och vardagligt... MEN med den det där lilla pirret i magen. Flörtande på jobbet- we like!

Nu skall jag återgå till att vara duktigt och intresserad av befolkningsprognoser.

Ciao amigos!

Första gången... ännu en gång

Kategori: Allmänt

Japp, då skall jag göra ngt jag aldrig trodde jag skulle genomföra... BYTA BLOGG!!
Jag har inte varit lite missnöjd med min förra sida. Lite tekniskt knas  och även det mest påtagliga, att man måste betala för att kunna klura med bilder och design. Inte coolt!
Så nu byter jag alltså plats, och namn, för att få en så clean start som möjligt.
Jag hoppas verkligen att många läsare hittar hit och hänger kvar, annars skulle det vara mkt tråkigt... men men, man kan inte få allt här i livet!

 Så, vad händer?

Har börjat första praktikveckan på MoveIT gymnasiet, vilket är spännande, skrämmande, hysteriskt, rörigt och skitkul på en och samma gång! Skall bli så skönt när det är över eftersom skolan för min del också, tar en paus. Då kan jag fokuser helt och hållet på jobbet, som även det är i full gång!
Årets Lilla Scenen, KåBoJsARe, är i princip klar och har premiär nu på lördag! Så ta med små kryp till barn nu känner och bege er till Liseberg för en fullspäckad och äventyrlig upplevelse! Giddy up!