kort och gott, Jenny

The small things in life.

Kategori: Allmänt

Igår blev det en mycket lugn kväll. Efter jobbet kom jag hem och hängde lite med älsklingen innan han tog bussen ner till söder. Jag tog min gymväska och rev av ett Body Pump pass med ett härligt gäng! Det är de där stunderna som verkligen är magiska! När en grupp av människor, oftast främlingar, tillsammans svettas, kämpar och jobbar mot en bättre kropp och en bättre hälsa. Och så får man de där kickarna, rysningarna längs med ryggraden. Som instruktör är det en fantastisk känsla!
Då kan man med gott samvete komma hem och sätta i en en del (inte allt, hehe!) av sådana här goingar.
Jag rekomenderar starkt denna! Kan nog bli en av de nya favoriterna. Än så länge är det "Cherry Garcia", men den här kommer inte långt efter.
*  *  *  *  *
På tal om sådant som sätter guldkant i tillvaron. I förra veckan tog jag och A en spontan tripp till Marstrand. Det var så länge sedan jag var där så jag ville kolla in fästningen som är ett riktigt mäktigt bygge. Fantastiskt att få möjligheten att vandra omkring och se allt. Och tanken att det faktiskt bodde människor här under så lång tid, och alla fångar som jobbade och satte livet till. Men roligast var att vi var helt ensamma på fästningen bortsett från några fastighetsskötare.
Ett tips om ni vill hitta på något!

Platser att må bra på

Kategori: Allmänt

Ett hem är många saker. Ett hem är platsen där du har dina saker, där du sover och kopplar av från den yttre världen. Ett hem kan och är också platsen du delar med dina närmaste, familjen. Det kan också vara en plats som varken har med din säng, din mat eller dina saker att göra. Det kan helt enkelt bara var ett ställe där du känner dig välkommen, trivs att vara på och som ger dig en skön och "fuzzy" känsla inombords. T ex ditt jobb.
Thank god för att jag fick den där chansen för 8 år sedan. Jag har trivts varenda dag sedan dess, och lyckan när det åter igen drar igång såhär på våren.... MUMS!!

Happy weekend!!

Kategori: Allmänt

Jag har haft en intressant start på helgen här hemma, men nog om det. Vi skall inte gå in på detaljer, haha!
Jag vill iaf ge er denna underbara lilla "visa" av dessa komiker som har kommit att bli en stor favorit. Denna låt får mig på något sätt att tänka på vår och värme, plus att den är väldigt väldigt rolig! Enjoy!


Lite snabb i tryckandet.

Kategori: Allmänt

Jag har lätt för att dras med, det erkänner jag. Som med mitt tidigare inlägg. Känner mig väldigt dum när jag som samhällslärare både vet och undervisar om vikten av källkritik. ALLTID kolla källan, och annan fakta och kritik. Inget är idag som det verkar vara.
Dock tycker jag fortfarande att ideén med att sprida kännedom om denne Kony fortfarande borde fortsätta. Han är inte ensam om att föra en sådan här terror i världen. Det förekommer likaväl i Sydamerika som i större delar av Afrika. Och dom måste stoppas.
Så ja, verkar det för bra för att vara sant så är det oftast det. Läs Hanna Fridens inlägg här för att få lite perspektiv. Fortsätt gärna läs de efterkommande inlägg hon skrivit i samma ämne. Väldigt smart tjej det där.Sen är det ju fredag idag, alltid lika trevligt. Men tyvärr känner jag en viss feber och trötthet i kroppen. Brukar ju bryta ut de där baskiluskerna lagom till ledigheten. Jag hoppas ni andra har en trevlig fredag iaf!

Att använda sig av KONY 2012

Kategori: Allmänt

Få har nog undgått kampanjen KONY 2012. Det handlar om att stoppa en gerillaledare som kidnappar små barn i Uganda, gör pojkarna till barnsoldater och flickorna till sexslavar. De tvingas döda sina föräldrar och terrorisera andra byar som de är med om att utföra samma dåd som de själva bleb utsatta för. Detta har pågått i över 20 år och ingen har stoppas Kony än.
Varför?
Få människor känner till honom. Om få känner till honom agerar inte världens regeringar och ledare därför att det inet är högt upp på deras prioritetslista. KONY 2012 är en kampanj som jobbar för att upplysa omvärdeln om Konys illdåd och terror i Afrika.
Se videon och avgör själv sen vad DU vill göra.
Ja, det finns säkert mycket politisk skit bakom detta i och med att det är val och Barack Obama nämns i denna video och så vidare. Men jag själv känner att när det gäller barn, då kan man aldrig göra för mycket!

Ett år.

Kategori: Allmänt

I ett år har jag levt i en overklig verklighet. I ett år har jag levt utan min mamma. Min underbara, fina mamma. Min bästa vän. Du som visste allt, som alltid fanns där, som gjorde mig till jag. I ett år har världen och jag fått veta hur det är att inte ha dig nära.
Det absolut mest otänkbara skedde natten den 5 till 6 mars 2011. Du åkte snabbt in på sjukhuset efter en kväll med svåra andningsbesvär. Din syster och mamma var med dig. Jag begav mig hemåt så fort jag fick samtalet. Tyvärr hann jag inte vara med dig vid dina allra sista andetag vilket har känts både ok och förjävligt. Men vem kan säga hur det skall vara. Du somnade in i lugn och ro och slapp all smärta som den jävla cancern orsakade dig. Denna sjukdom som sprider så mycket smärta och sorg, elände och svärta.
Hur mycket jag än försöker beskriva hur det är, hur det var, så finns det aldrig ord som kommer fånga den saknad, sorg, fysiska och psykiska smärta som turas om att cirkulera inom mig. De dagar när jag faktiskt tillåter mig själv att tänka "du är inte här mer", de stunderna är som att drunkna, få tio tusen sten över sig, bli påkörd av ett tåg och totalt tappa känsel i kroppen, allt på en och samma gång. Det är fortfarande som en dröm, som om du är bortrest. För hur kan du som alltid funnits här, som är min mamma bara helt plötligt vara borta?
Hur är det möjligt att ditt namn nu är inristat på en gravsten? Hur är det möjligt att du aldrig mer kommer att svara i telefon? Hur är det möjligt att jag aldrig mer kommer att få hålla om dig?
Jag hatar cancer och vem det nu än är som bestämmer över livet, slumpen, karma eller vad fan det nu är! Ibland önskar jag t o m att det är Gud för då skall jag tala om för honom vilken jävla idiot han är som tillåter människor gå igenom det här. Att hans såkallade "plan" är totalt värdelös!
"Tyvärr. Ditt lilla projekt här nere på jorden, det kan vi kalla för helt jävla misslyckat!"


Jag kan ju bara hoppas att han iså fall har insett sitt misstag och ger dig fullstjärnig hotellvistesle med personlig service dygnet runt (utförd av honom själv)...
Jag saknar dig så otroligt mycket älskade mamma. Denna värld är sig inte lik utan dig. Den kärlek och trygghet som fanns mellan oss ger mig hopp om att livet sakta men säkert kommer att hitta en ny bana. Tills den dag vi ses igen...