kort och gott, Jenny

boktips.

Kategori: Allmänt

Dagens inlägg blir en liten bokrecension av "Ex-häxorna". Skriven av Jane Moore.

De fyra väninnorna Susan, Allison, Julia och Kate har alla en sak gemensamt, eller egentligen två. De är alla lyckligt gifta men hemsökt av en bitsk ex-fru till sina äkta män, eller ännu värre, en som avlidit och därmed för all framtid är helgonförklarad.
Allison har precis gift sig med Luca, den sexige, charmige två-barns pappan från Italien som fångade hennes intresse i en hiss den där dagen i varuhuset. Men bröllopet avbryts abrupt när Lucas föredetta, Sofia, kommer instormande för att en gång för alla visa både Allison och alla andra, att hon minsann inte tänker ge sig i kampen om sin man.
När Allison tror att allt är över innan det ens har börjat, sträcks en hjälpande hand ut iform av ett erbjudande om en klubb där dessa problem får ältas och ex-häxorna dissekeras- Nya Fruars klubb!Fruktansvärt underhållande, och lärorik! Bara för att allt inte är som rosa fluffiga moln, behöver det inte vara pesten. Och hur viktigt kommunikation är! Berättar du inte, kan du inte förvänta dig att din pojkvän, sambo eller man kan veta vad det är du tänker eller tycker.
Och att få läsa om hur dessa kvinnor tacklar alla de problem som uppstår med just de föredetta är brilljant. Allisons försök att lägga ner stridsyxan med Sofia, Susan som gör allt för att underlätta för sin David och hans dotter Milly som förlorade sin mamma så tragiskt för 4 år sedan, och inte minst Julia som gör allt, ALLT för att leva upp till drömmen om den perfekta hemmafrun, vad det än kostar.
Mycket läsvärd i hängmattan eller på stranden.


Kommentarer


Kommentera inlägget här: