kort och gott, Jenny

Vi är alla ansvariga för Norge.

Kategori: Allmänt

Igen. Åter igen är det någon idiot med alldeles för stort ego och förtroende på sina egna sjuka ideal som inte har fått den sort av uppmärksamhet som han behövt. Istället är han nu skyldig till att snart 100 personer har fått mista livet och deras familjer och vänners liv kommer aldrig, aldrig att bli detsamma.
Varför, kan man fråga sig. Kanske för att vi är lite för lata, lite för petiga med att låta alla få säga och tycka precis va de vill.
Bland de första reaktionerna var att detta bomb- och skottdåd troligen är utförd av islamistextremister, jag hoppas ni stänger munnen fort och skäms för er trångsynthet. Jo, han hade viss koppling till islam. Han HATADE den. Och hans hat fick honom att ta till de mest extrema för att få sina "åsikter" hörda. Han använde sin okunskap och sin frustaration som gnista för vad som kan vara en av de mest tragiska och fasansfulla händelser i modern tid.
Därför att vi låter människor med felaktig kunskap och därmed felaktiga åsikter får ventilera och värva andra lika outbildade människor. Så att fler kan vid sådana här situationer tänka att: "Ja, det är nog de där muslimerna."
Tyvärr är vi alla lika skyldiga. Skyldiga till att inte våga säga emot tillräcklingt mycket och skyldiga till att tillåta sådana här månniskor får verka på internet, i föreningar bland barn och ungdomar.
Förhoppningsvis är detta ett av många wake up calls på att nu är det nog.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: